SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: documenten naast elkaar weergeven in Word

0804-tipwordart

Wilt u twee Word-documenten tegelijk in beeld hebben, bijvoorbeeld om ze te vergelijken of om tekst van het ene naar het andere document te verplaatsen? Zet ze dan naast elkaar via een menufunctie uit Word 2010, 2013 en 2016.

Het werkt zo:

 • Open de documenten die u naast elkaar wilt zien.
 • Klik in een van de documenten op het tabblad Beeld.
 • Klik op de knop Naast elkaar weergeven in het gedeelte 'Venster'.
 • Hebt u twee documenten geopend, dan worden ze naast elkaar getoond. Hebt u er meer dan twee openstaan, dan opent er een venster. Klik op het bestand dat moet worden getoond naast het document dat u voor u hebt. Klik vervolgens op OK.

De documenten staan nu naast elkaar. Er is nog een andere handige functie beschikbaar, namelijk de functie 'Gelijktijdig scrollen'. Oftewel: bladert u in het ene document omlaag, dan schuift ook de andere mee. Handig als u regel voor regel twee bestanden bestudeert.

Schakel het zo in:

 • Klik op het tabblad Beeld in één van de geopende documenten.
 • Klik in het gedeelte 'Venster' op de knop Synchroon schuiven. Deze knop is de middelste knop van de drie kleintjes.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook, Twitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook, Twitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.