SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: een betere vakantiefoto

1007-fotograferen

Een kiekje is zo gemaakt. Besteed deze zomer extra aandacht aan licht en compositie en kom met betere vakantiefoto's thuis.

Belangrijk voor het maken van een foto is natuurlijk het licht. Zonder licht, geen foto. Bovendien is tegen de zon in fotograferen bijvoorbeeld moeilijk en zorgt het vaak voor overbelichte plaatjes. Maar behalve licht, is ook de compositie belangrijk. Let daarbij op de volgende dingen:

 • Zorg voor een rechte horizon
  Vaak drukken mensen op de ontspanknop waardoor de camera een beetje naar rechts helt. Gevolg is dat de horizon net niet recht staat. Houd daarom de camera stevig vast met de linkerhand om deze beweging te voorkomen. 
 • Plaats het onderwerp uit het midden 
  Een foto is dynamischer als het onderwerp niet recht in het midden van de foto staat. Plaats ook de horizon uit het midden, bijvoorbeeld op een derde van boven of een derde van onder. 
 • Bekijk het vanuit een ander perspectief
  Heel veel foto's zijn genomen vanaf ooghoogte. Het loont om af en toe eens door de knieën te zakken of op een bankje te gaan staan. U kijkt dan heel anders tegen de wereld aan en krijgt een ander perspectief.
 • Maak gebruik van lijnen
  Gebruik elementen zoals rivieren, slootjes, muurtjes en wegen om het oog door een foto te leiden. Lijnen geven een foto ook diepte. 

Video
Bekijk onze video voor meer fotografietips.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.