SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: Excel-tabel kopiëren naar Word

2411-tabel plakken in word

Hebt u in Excel een tabel gemaakt? Deze kunt u kopiëren naar Word. Daar kunt u de tabel naar keuze verder bewerken of invoegen als afbeelding.

Soms is het handig om een tabel te maken in Excel en daarna in te voegen in een Word-bestand. Bijvoorbeeld als er berekeningen in de tabel moeten worden uitgevoerd. Het kopiëren van een tabel vanuit Excel is zo gedaan. Tijdens het invoegen in Word hebt u verschillende keuzemogelijkheden.

Als u de opgemaakte tabel op de normale manier kopieert, dan kunt u (of iemand anders) de gegevens later nog bewerken. Als u de tabel omzet naar een afbeelding, is deze daarna niet meer te bewerken. Deze tip is gemaakt in Excel 2016 en Word 2016. In eerdere versies van Excel en Word is de werkwijze vergelijkbaar.

Tabel kopiëren in Excel:

 • Selecteer uw tabel met de muis.
 • Klik, indien nodig, op het tabblad Start.
 • Klik in de groep 'Klembord' op Kopiëren.

Als tabel plakken in Word:

 • Plaats de muisaanwijzer op de gewenste plaats in uw document.
 • Klik, indien nodig, op het tabblad Start.
 • Klik in de groep 'Klembord' op het zwarte driehoekje onder de optie 'Plakken'.
 • Er opent een venstertje met ongeveer zes verschillende opties (plaatjes). Als u uw muis over de plaatjes beweegt, ziet u in het document direct welk resultaat dit oplevert. Klik op Opmaak van bron behoudenOpmaak van bron behoudenom de tabel op de normale manier te plakken. Dit is meestal het eerste plaatje van links.

Als afbeelding plakken in Word:

 • Plaats de muisaanwijzer op de gewenste plaats in uw document.
 • Klik, indien nodig, op het tabblad Start.
 • Klik in de groep 'Klembord' op het zwarte driehoekje onder de optie 'Plakken'.
 • Er opent een venstertje met ongeveer zes verschillende opties (plaatjes). Als u uw muis over de plaatjes beweegt, ziet u in het document direct welk resultaat dit oplevert. Klik op AfbeeldingTabel als afbeelding plakken.om de tabel als afbeelding in te voegen. Dit is meestal het vijfde plaatje van links.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.