Menu Zoek

Tip: foto's op iPad zetten via OneDrive

OneDrive OneDrive is de online opslagdienst van Microsoft. Het is Nederlandstalig en biedt gratis (maar ook betaalde) opslagruimte. U kunt er foto's in opslaan om ze te bekijken op al uw apparaten, zoals de pc en de iPad.

OneDrive heeft een programma voor op de pc. Daardoor krijgt OneDrive een eigen map in de Verkenner. Als u daarin bestanden opslaat, zijn die voortaan ook op andere apparaten gemakkelijk te benaderen. Voor op de iPad is er een gratis app.

Hoe u OneDrive downloadt voor op de computer, leest u in het artikel 'OneDrive'. De app kunt u gratis downloaden in de App Store. U gebruikt zowel op de computer als op de app dezelfde inloggegevens.

Zo kopieert u foto's naar OneDrive en bekijkt u ze op de iPad:

  • Klik op de computer op Starten > Alle programma's > Microsoft OneDrive.
  • In het Systeemvak bij de Windows-klok verschijnt het pictogram van OneDrive (de witte wolkjes).
  • Open de Verkenner en ga naar de map OneDrive.
  • Maak in deze map eventueel een nieuwe map aan met de naam 'Foto's'. Dan staan voortaan al uw foto's bij elkaar. Plaats hierin de foto's die u ook op uw iPad wilt zien.
  • Wacht tot OneDrive klaar is met het kopiëren van de foto's naar uw account. Dat kunt u zien aan het plaatje in het Systeemvak. Als er een groene streep onder beweegt, is het programma nog bezig. Is er geen groene streep te zien, dan is het programma klaar.
  • Pak uw iPad en start de OneDrive-app.
  • Log in met uw accountgegevens. U ziet uw map staan. Tik erop om de inhoud te zien.
  • U ziet een kleine weergave van uw foto's. Tik erop om de grote versie te zien.
Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.