SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Foto's op iPad zetten via OneDrive

OneDrive Via OneDrive zet u foto's vanaf uw computer gemakkelijk op de iPad.

OneDrive is de online opslagdienst van Microsoft. Het is Nederlandstalig en biedt gratis (maar ook betaalde) opslagruimte. U kunt er foto's in opslaan om ze te bekijken op al uw apparaten, zoals de computer en de iPad. Er zijn ook andere mogelijkheden. Alle opties staan in het artikel 'Foto's op de iPad zetten' op een rij.

OneDrive heeft een programma voor op de pc. Daardoor krijgt OneDrive een eigen map in de Verkenner. Als u daarin bestanden opslaat, zijn die voortaan ook op andere apparaten gemakkelijk te benaderen. Op de iPad bekijkt u ze bijvoorbeeld via de gratis OneDrive-app.

Voorbereiding OneDrive

Download en installeer OneDrive op de computer via de instructies in het artikel 'OneDrive'. Zet ook de app Dropbox op de iPad. De app is gratis beschikbaar in de App Store. Lees eventueel de tip 'App downloaden uit de App Store'. U gebruikt zowel op de computer als op de app dezelfde inloggegevens.

Foto's in OneDrive zetten

Zo kopieert u foto's naar OneDrive:

  • Open de Verkenner en ga naar de map OneDrive.
  • Maak in deze map eventueel een nieuwe map aan met de naam 'Foto's'. Dan staan voortaan al uw foto's bij elkaar. Plaats hierin de foto's die u ook op uw iPad wilt zien.
  • Wacht tot OneDrive klaar is met het kopiëren van de foto's naar uw account. Dat kunt u zien aan het plaatje in het Systeemvak. Als er een groene streep onder beweegt, is het programma bezig. Is er geen groene streep te zien, dan is het programma klaar.

Foto's op de iPad bekijken

Zo kopieert u foto's naar OneDrive:

  • Pak uw iPad en start de OneDrive-app.
  • Log in met uw accountgegevens.
  • U ziet uw map staan. Tik erop om de inhoud te zien.
  • U ziet een kleine weergave van uw foto's. Tik erop om de grote versie te zien.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.