Menu Zoek

Tip: foto's sturen met Android-apparaat

android Deel vanuit de app Foto's op uw Android-tablet of -smartphone snel en gemakkelijk foto's met bekenden. Bijvoorbeeld via mail, WhatsApp of Facebook.

Foto's die met een Android-apparaat genomen worden, komen automatisch in de app Foto's te staan. Vanuit deze plek is het ook mogelijk foto's te delen via andere apps op uw apparaat. Denk aan een mail-app, WhatsApp of Facebook.

Deel op de volgende manier via de app Foto's één of meerdere foto's:

 • Open de app Foto's Foto's door erop te tikken.
 • Een overzicht van de foto's op uw toestel opent. Tik op een foto die u wilt delen en houd u vinger langere tijd op het scherm.
 • Bij de geselecteerde foto verschijnt een vinkje. Tik eventueel op meer foto's die u wilt delen.
 • Tik op het pictogram 130315_PictogramDelen_Samsung of de tekstknop Delen.
 • Tik op het medium waarmee u de foto's wilt delen, bijvoorbeeld Facebook, WhatsApp of Gmail. Wij tikken op E-mail.
 • Wanneer u een grote foto wilt sturen, verschijnt er een menu. Bij grote foto's bepaalt u welk formaat foto gemaild wordt. Tik op de grootte die de foto moet krijgen in de mail. Kies uit Oorspronkelijk, Groot (70%), Normaal/Gemiddeld (30%) of Klein (10%). Kies bijvoorbeeld voor 'Klein' als u veel foto's tegelijk stuurt of als u de foto verstuurt via een 3G- of 4G-verbinding. Dan moet u namelijk betalen voor de hoeveelheid informatie die u verstuurt. Wij hebben nu een wifi-verbinding en tikken daarom op Oorspronkelijk. Tik op Slechts eenmaal zodat u de volgende keer dat u foto's verstuurt ook weer kunt kiezen in welk formaat de foto verzonden moet worden.
 • Alle foto's zijn opgenomen in een nieuw e-mailbericht. Vul dit bericht aan en verstuur het zoals u gewend bent.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.