SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Gratis apps sneller downloaden op iPad/iPhone

140217_appstore_wachtwoord_home

Geen zin om bij iedere download van een app een wachtwoord in te voeren? Geef dan op de iPad/iPhone aan dat gratis apps gewoon zonder wachtwoord op het apparaat gezet kunnen worden.

Gratis en betaalde apps voor de iPad/iPhone zijn via de App Store te downloaden. De gebruiker moet bij het downloaden standaard het wachtwoord van zijn Apple ID invullen. Hierdoor kan niet zomaar iedereen apps downloaden op de telefoon of tablet. Dat is zeker goed voor betaalde apps, maar voor gratis apps is het minder belangrijk. Dus om niet telkens het wachtwoord te hoeven in te vullen, kunt u deze verplichting uitzetten voor gratis apps. Dat werkt op onderstaande manier. In deze tip gaan we uit van een apparaat met iOS 10 of iOS 11.

 • Tik op Instellingen.
 • Tik op iTunes en App Store.
 • Tik op Wachtwoordinstellingen.
  Wachtwoordinstellingen App Store
 • Tik onder 'Gratis downloads' op het groene schuifje achter 'Vereis wachtwoord'.

Het schuifje wordt grijs en u hoeft geen wachtwoord meer in te voeren tijdens het downloaden van gratis apps. Ziet u 'Wachtwoordinstellingen' niet staan? Dan maakt u waarschijnlijk gebruik van Touch ID, de vingerafdrukherkenning. Apple gaat er dan vanuit dat de herkenning met de vingerafdruk zo'n kleine moeite is, dat u altijd van deze beveiliging gebruik wilt maken.

Mocht u Touch ID niet willen gebruiken voor de App Store, zet het dan als volgt uit:

 • Tik op Instellingen.
 • Tik op Touch ID en toegangscode.
 • Indien u een toegangscode hebt ingesteld, voert u deze nu in.
 • Tik onder 'Gebruik Touch ID voor' op het schuifje achter 'iTunes en App Store'.

Het schuifje wordt grijs. Voortaan moet u weer uw wachtwoord invoeren in de App Store. Stel eventueel op de eerder beschreven manier in dat u dit niet hoeft te doen voor gratis apps.

App downloaden
Wilt u weten hoe u ook daadwerkelijk een app downloadt uit de App Store? Lees dan de tip 'App downloaden uit de App Store'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.