SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: handigheidjes voor de tabbladen in Edge

0910-edge-250

Internetprogramma Edge heeft allerlei handige functies. Zet bijvoorbeeld tabbladen even opzij om orde te scheppen.

Browser Edge was tijdens de introductie van Windows 10 een vrij kaal programma, zonder uitgebreide functies. Maar na updates van Windows 10, heeft Edge er handige functies bijgekregen. Zo kan de gebruiker nu veel meer bepalen wat er met openstaande tabbladen gebeurt.

Let op: deze functies zijn alleen aanwezig als de Creators Update, Fall Creators Update of April 2018 Update van Windows 10 al op de pc staat. Lees hier hoe u controleert welke update u op de pc hebt staan.

Tabbladen verbergen

Met een knop linksboven verdwijnen de geopende tabbladen tijdelijk. Dat kan voor meer rust zorgen bij de internetter. De knop Tabblad verbergen verschijnt in beeld zodra er een tabblad openstaat. Klik erop en Edge verbergt alle tabbladen en toont alleen de startpagina. Verder internetten kan gewoon zonder de verborgen tabbladen in beeld.

Tabbladen weer tonen

Doe het volgende om de verborgen tabbladen weer te tonen:
  • Klik op  Tabbladen weer tonen om te tabbladen weer op te roepen.
  • Een overzichtspagina verschijnt. Nu moet u kiezen:
    • Klik op een van de miniatuurweergaven om het betreffende tabblad te tonen. Deze wordt rechts van het reeds geopende tabblad getoond en verdwijnt uit het overzicht.
    • Klik op Tabbladen herstellen. Alle nog verborgen tabbladen worden weer getoond.

Voorbeeld van tabblad zien

Wie veel tabbladen opent heeft staan, kan soms moeilijk zien wat er op welk tabblad staat. Daarom kunnen mensen op ieder moment een miniversie van de tabbladen oproepen. 
  • Klik op de pijl naar beneden Miniversies tonen
  • Onder de naam van de tabbladen opent een balk die de miniversies van de websites laat zien. Klik op een miniatuur om het betreffende tabblad te openen.
  • Klik op de pijl omhoog Balk met miniversies sluiten om deze balk weer te sluiten. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.