SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Tip: handtekening in Gmail

051017_gmail_handtekening_thumb Om elke e-mail af te sluiten met een standaardtekst, stelt u een handtekening in. In deze tip leest u hoe dat werkt bij Gmail.

Een handtekening is de afsluiting van uw e-mail. Bijvoorbeeld 'Groetjes, [uw naam]' of een andere boodschap. Gmail zet dit automatisch onderaan elk bericht. Zowel onder nieuwe berichten als onder e-mails die u doorstuurt of beantwoordt.

Zo stelt u de handtekening in:

 • Klik rechtsboven op het pictogram van een tandwiel Instellingenpictogram Gmail.
 • Klik op Instellingen
 • Scrol naar beneden naar het kopje 'Handtekening'.
 • Klik in het witte vlak en typ de handtekening. In het menu boven het witte vlak staan opmaakmogelijkheden.
  Handtekening Gmail
 • Zet een vinkje voor Deze handtekening invoegen voor de geciteerde tekst en de voorafgaande regel “--“ verwijderen. Hierdoor komt de handtekening bij het beantwoorden of doorsturen van een mail boven de tekst uit het originele bericht te staan.
 • Scrol naar het einde van de pagina en klik op Wijzigingen opslaan.

U keert terug naar Inbox.

Video
Bekijk de stappen ook in de video.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.