SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: hoe werkt Parkmobile?

Parkmobile_thumb

Parkeergeld betalen via de mobiel is handig. Want u hebt het digitale geld altijd op zak en u betaalt alleen voor de tijd die u daadwerkelijk parkeert. Gebruik bijvoorbeeld Parkmobile om parkeergeld te betalen.

Parkmobile maakt betaald parkeren via een app mogelijk. Er zijn verschillende aanbieders van parkeerapps en elke gemeente kiest bij welke partij zij zich aansluit. Parkmobile is in veel plaatsen beschikbaar. Op de website van Parkmobile staat een overzicht van aangesloten gemeenten.

Wat kost het? 
U betaalt voor de tijd dat u een parkeerplek bezet houdt, plus per parkeeractie 27 cent. Wat de prijs precies is, hangt af van het parkeertarief van de gemeente waarin u de auto parkeert en de parkeerduur. In plaats van te betalen per parkeeractie kunt u ook kiezen voor een vast bedrag per maand. Dat is voordeliger wanneer u meer dan acht keer per maand betaald parkeert. 

Voorbereiding

 • Download de app, ga daarvoor via uw smartphone naar de site van Parkmobile.
 • Tik op de knop App Store (voor iPhone), Google Play (Android) of Windows Phone Store.
 • Installeer de app zoals u gewend bent. Lees eventueel de tip 'App downloaden uit de App Store' of 'App downloaden uit de Play Store'.
 • Bij de eerste keer dat u de app opent, kiest u uw land. Tik op Nederland.
 • Tik op Word nu gratis klant om een nieuw account aan te maken.
 • Tik op Verder als u wilt betalen per parkeeractie. Parkeert u vaker dan acht keer per maand, kies dan eerst voor Abonnement.
 • Vul de persoonlijke gegevens, de gegevens van de auto waarmee u parkeert (een extra kenteken toevoegen kan later altijd via het onderdeel 'Account' in de app) en betaalgegevens (automatisch incasso via bankrekeningnummer óf creditcard) in.
 • Zet een vinkje voor Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden en maandelijkse afschrijving van de gemaakte kosten.
 • Tik op Registratie afronden.

Er komt een bevestiging per e-mail.

Zo werkt het 
U hebt een parkeerplekje gevonden in de stad en wilt betalen via de app. Ga als volgt te werk:

 • Open de app Parkmobile.
 • Tik onderaan eventueel op Parkeeracties.
 • Tik bij de auto met het juiste kenteken op Start een parkeeractie.
 • Er opent een kaart met parkeerzones in de buurt. Controleer het zonenummer. Het moet overeenkomen met het nummer dat u op de parkeerpalen in de buurt ziet. Ziet u veel parkeerbordjes op de kaart, dan kan het handig zijn de juiste zone op te zoeken via Zone lijst.
 • Tik op (het pijltje achter) de juiste zone.
 • Tik op Start.
 • De teller begint te lopen. Vertrekt u met de auto, tik dan in de app op Stop.

Bang dat u bij vertrek vergeet de parkeeractie stop te zetten? Stel dan in dat de app een herinnering stuurt per sms. Dat kan bijvoorbeeld elke twee uur en/of tegen het einde van de maximale parkeertijd. Voor de herinnering moet u wel 25 cent per sms betalen. Een gratis herinnering per e-mail of een zogenaamde push-melding op de telefoon is ook mogelijk. Maar onze ervaring is dat de push-notificatie niet altijd aankomt, dit staat ook zo vermeld in de app. Stel via het onderdeel 'Account' in of u gebruikmaakt van de herinneringen. Zelf een herinnering aanmaken op uw telefoon kan natuurlijk ook!

Geen smartphone of geen internetverbinding?
Hebt u geen verbinding met internet of geen smartphone? Bellen of sms'en om een parkeeractie te starten en stoppen, kan ook. Lees er meer over op de pagina 'Zo werkt Parkmobile'. Hebt u geen smartphone, maak dan voor gebruik wel een account aan via de website van Parkmobile.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.