Menu Zoek

Vind mijn telefoon of tablet (Android)

android_apparaatbeheer(1)

Vind een kwijtgeraakte Android-telefoon of -tablet eenvoudig terug met de functie Apparaatbeheer van Google.

'Waar ligt die telefoon nou? Net had ik hem nog!' Zit u soms met uw handen in het haar omdat u uw smartphone of tablet niet kunt vinden? Bezitters van een vaste telefoon kunnen in het geval van een telefoon natuurlijk naar het nummer van hun smartphone bellen en het geluid volgen. Maar wat als het toestel een tablet is of op de trilstand staat of niet in huis is? Via Android Apparaatbeheer kunt u een verloren Android-toestel terugvinden.

De functie moet wel eerst worden geactiveerd, dus het werkt helaas alleen voor een volgende keer dat u uw toestel kwijt bent. Om de zoekfunctie in te stellen moet de telefoon geregistreerd staan bij Google. Waarschijnlijk is dit al gebeurd, want anders kunt u niet veel doen met het Android-toestel. Een telefoon of tablet koppelen gaat als volgt :

  • Log op de computer en op het mobiele apparaat in op hetzelfde Google-account.
    • Inloggen op de computer: ga naar Google.com en klik op Inloggen in de rechterbovenhoek en log in.
    • Inloggen op de telefoon of tablet: open Google Maps-app en tik op de drie streepjes in de linkerbovenhoek. Log nu in op uw account. Volg de stappen om meldingen in te schakelen.

Ligt het apparaat ergens in huis maar weet u niet waar? Een geluid laten afspelen werkt altijd. Tenminste, als het apparaat niet uitstaat. Opsporen van het toestel bij verlies of diefstal werkt alleen als de locatietoegang van de smartphone of tablet is ingeschakeld. Schakel de locatievoorziening zo in:

  • Open het snelmenu van de telefoon. Doe dat door van de bovenrand naar beneden te vegen over het scherm.
  • Veeg nog ene keer van de bovenrand naar beneden over het scherm, om het hele snelmenu te openen.
  • Tik op Locatie als de functie nog niet actief is.
  • Is het pictogram van 'Locatie' wit? Dan staat de functie aan. Is het pictogram grijs? Tik dan nogmaals op Locatie.
  • Ga vervolgens op de computer, tablet of laptop naar Android.com/find
  • Log eventueel in met uw Gmail-account.
  • Er verschijnt een kaart met de locatie van het toestel, de naam van de telefoon en drie knoppen: 'Geluid afspelen', 'Apparaat beveiligen' en 'Apparaat terugzetten op fabrieksinstellingen'. Klik op Geluid afspelen.

Er klinkt nu vijf minuten lang een beltoon op uw vermiste telefoon. De telefoon gevonden? Druk aan de zijkant op de aan/uit-knop om het geluid te stoppen.

Waarschuwing: pas op met de knoppen 'Apparaat beveiligen' en 'Apparaat wissen'. Hiermee wordt immers de telefoon vergrendeld of gewist. U bent dan alles kwijt. Mocht u de telefoon toch nog terugvinden, dan hebt u dus een lege telefoon. Gebruik deze knoppen alleen als u uw toestel verloren bent of als het gestolen is.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.