Kent u iemand die onze hulp goed kan gebruiken? Geef een SeniorWeb-lidmaatschap cadeau!

Meer info
Menu Zoek

Tip: mail doorsturen met Mail in Windows 10

180118_w10mail_doorsturen_home

Een mail ontvangen die ook interessant is voor iemand anders? Stuur het bericht dan door via de app Mail in Windows 10.

De app Mail in Windows 10 is een handig programma om e-mail mee te beheren. In het programma komt de e-mail binnen. Een ontvangen e-mail kunt u doorsturen naar iemand anders. Gebruikt u op dit moment de app Mail nog niet en wilt dat wel gaan doen? Lees dan eerst het artikel 'Mailen in Windows 10'.

Volg de onderstaande stappen voor het doorsturen van een e-mail:

 • Open de app Mail via de Startknop > Mail.
 • Klik op de e-mail die u wilt doorsturen.
 • Klik boven de e-mail op Doorsturen. Is de knop 'Doorsturen' niet zichtbaar? Klik dan eerst op het pictogram van de drie puntjes Mail Windows 10 menu.
  Mail Windows 10 doorsturen
 • Typ het e-mailadres van de gewenste ontvanger in het veld 'Aan'. Wilt u de e-mail naar meerdere mensen doorsturen? Typ tussen de e-mailadressen een puntkomma.
 • Klik in het witte vlak boven het originele bericht en typ het bericht.
 • Klik op de knop Verzenden om het bericht te versturen. Het bericht toch niet versturen? Klik dan op Verwijderen en eventueel nogmaals op Verwijderen.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.