SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Mailnotificatie van YouTube beheren

110615_YouTube_mail_home Als u zich hebt geabonneerd op YouTube-videokanalen, kunt u via de mail op de hoogte blijven van activiteiten op deze kanalen. Stel in wat voor mail u wel en niet wilt ontvangen van YouTube.

In deze tip gaan wij ervan uit dat u een abonnement hebt op een YouTube-kanaal. Dit kan alleen als u met een Google-account inlogt op YouTube. Bij elk kanaal kunt u klikken op de rode knop Abonneren. Zie bijvoorbeeld www.youtube.com/seniorwebtube.


Mailnotificatie beheren

 • Ga naar www.youtube.com en log in met uw Google-account.
 • Klik linksboven op de menuknop Menu van YouTube.
 • Klik op Abonnementen.
 • Er opent een overzicht van de kanalen waarop u bent geabonneerd. Aan de rechterkant staat bij elk kanaal een pictogram van een
  bel Meldingen.  Klik hierop. 
 • Wilt u een e-mailbericht ontvangen wanneer er activiteiten plaatsvinden op het kanaal, zoals het plaatsen van een nieuwe video? Zet dan een vinkje voor Stuur me alle meldingen voor dit kanaal.

Afmelden voor samenvattingsmail
YouTube stuurt u ook eens per dag een e-mail met een samenvatting van populaire video's en nieuwe video's op de kanalen waarop u bent geabonneerd. Dit is misschien ook wat veel van het goede. U kunt het wijzigen in eens per week of helemaal uitschakelen.

 • Klik onder aan de e-mail die u hebt ontvangen van noreply@youtube.com op Afmelden.
 • Klik op Veranderen in één keer per week of op Uitschakelen.

De wijzigingen worden direct opgeslagen.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.