Menu Zoek

Tip: mailnotificatie van YouTube beheren

110615_YouTube_mail_home Als u zich hebt geabonneerd op YouTube-videokanalen, kunt u via de mail op de hoogte blijven van activiteiten op deze kanalen. Stel in wat voor mail u wel en niet wilt ontvangen van YouTube.

In deze tip gaan wij ervan uit dat u een abonnement hebt op een YouTube-kanaal. Dit kan alleen als u met een Google-account inlogt op YouTube. Bij elk kanaal kunt u klikken op de rode knop Abonneren. Zie bijvoorbeeld www.youtube.com/seniorwebtube.


Mailnotificatie beheren

  • Ga naar www.youtube.com en log in met uw Google-account.
  • Klik linksboven op de menuknop 110615_YouTube_menuknop van YouTube.
  • Klik op Abonnementen beheren.
  • Er opent een overzicht van de kanalen waarop u bent geabonneerd. Aan de rechterkant staat bij elk kanaal een tandwiel 110615_YouTube_tandwiel. Klik op dit tandwiel.
  • Het vinkje voor Stuur mij updates geeft aan dat u een e-mailbericht ontvangt wanneer er activiteiten, zoals het plaatsen van een nieuwe video, plaatsvinden op het kanaal. Haal het vinkje weg bij Stuur mij updates als u geen mailnotificaties wilt ontvangen.
  • Klik op Opslaan.

Afmelden voor samenvattingsmail
YouTube stuurt u ook eens per dag een e-mail met een samenvatting van populaire video's en nieuwe video's op de kanalen waarop u bent geabonneerd. Dit is misschien ook wat veel van het goede. U kunt het wijzigen in eens per week of helemaal uitschakelen.

  • Klik onder aan de e-mail die u hebt ontvangen van noreply@youtube.com op Afmelden.
  • Klik op Veranderen in één keer per week of op Uitschakelen.

De wijzigingen worden direct opgeslagen.

Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.