SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: manieren om documenten te ‘scannen’

tip(14)

Iedereen heeft wel eens een kopie nodig, bijvoorbeeld van een paspoort. Maar om voor die enkele kopie een scanner aan te schaffen. Dat is nu ook weer niet nodig. Er zijn namelijk verschillende manieren om een document te digitaliseren. We zetten ze op een rij.

Camera
Met een digitale camera zijn prima kopieën te maken van documenten. Ook met de camera van de smartphone. Leg het document op de grond en zorg dat het goed plat ligt. Maak dan recht erboven een foto. Eventueel met flits. Zorg dat de tekst en/of afbeeldingen op het document scherp in beeld zijn. Breng daarna de foto over naar de computer en controleer of hij nog wat moet worden bijgesneden. 

Apps
Wie een smartphone heeft kan gebruikmaken van speciale scan-apps. Deze maken een foto via de camera op uw telefoon, maar de app voert automatisch correcties door en zet alles recht. Daardoor kunt u het document gewoon op tafel leggen en met de app digitaliseren onder praktisch elke hoek. U hoeft er niet per se recht boven te hangen. Een goede app is Genius Scan. 

Eigen scanner
We noemden het al maar voor de volledigheid mag deze optie natuurlijk niet ontbreken: een scanner aanschaffen. Er bestaan losse scanners maar populairder zijn de zogeheten all-in-one-apparaten. Hierin zijn drie functies verenigd: printen, scannen en fotokopiëren.

De copyshop
Tot slot zijn er natuurlijk nog de winkels waar u van alles kunt (laten) digitaliseren. Dit is vooral handig als u een keer een omvangrijk document wilt inscannen bijvoorbeeld.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.