SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: mappen weergeven of verbergen in Gmail

2302-gmail-mappen verbergen

Gmail kan door alle opties soms wat onoverzichtelijk zijn. Met kleine aanpassingen maakt u het scherm minder vol. Zo kunt u mappen die u niet of weinig gebruikt, verbergen in het overzicht.

Bij Gmail heten de mappen 'Labels'. Dat zijn de onderdelen links in beeld, zoals 'Belangrijk', 'Verzonden berichten' en 'Concepten'. Voor de meeste mensen zijn de labels handig. Maar niet alle mappen zijn voor iedereen relevant. Bijvoorbeeld het label 'Chats'. Dit is nutteloos als u helemaal geen chatberichten hebt. U bepaalt wat er getoond wordt in het overzicht met labels. U kunt labels dus verbergen of juist toevoegen.

Dat werkt zo:

  • Start de internetbrowser, surf op de pc naar www.gmail.com en log in.
  • Links staan de labels. Dat zijn mappen zoals 'Concepten'. Klik onder aan het rijtje labels op Meer of op Meer labels.
  • Alle labels komen in beeld. Klik nu op Labels beheren.
  • Een overzicht met alle labels opent. Links staan de namen van de labels, en rechts ervan ziet u of ze standaard weergegeven worden. Klik achter een label op Verbergen.
  • De map verdwijnt meteen uit het overzicht. Klik achter een label op Weergeven als u de map juist wel in het overzicht wilt hebben.
  • In het overzicht staat soms ook de optie 'Weergeven wanneer ongelezen'. Dit betekent dat de naam van het label wordt verborgen en alleen verschijnt als er een ongelezen bericht is.

Video
In onderstaande video laten we zien hoe u mappen weergeeft of verbergt in Gmail.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.