Kent u iemand die onze hulp goed kan gebruiken? Geef een SeniorWeb-lidmaatschap cadeau!

Meer info
Menu Zoek

Tip: mappen weergeven of verbergen in Gmail

2302-gmail-mappen verbergen

Gmail kan door alle opties soms wat onoverzichtelijk zijn. Met kleine aanpassingen maakt u het scherm minder vol. Zo kunt u mappen die u niet of weinig gebruikt, verbergen in het overzicht.

Bij Gmail heten de mappen 'Labels'. Dat zijn de onderdelen links in beeld, zoals 'Belangrijk', 'Verzonden berichten' en 'Concepten'. Voor de meeste mensen zijn de labels handig. Maar niet alle mappen zijn voor iedereen relevant. Bijvoorbeeld het label 'Chats'. Dit is nutteloos als u helemaal geen chatberichten hebt. U bepaalt wat er getoond wordt in het overzicht met labels. U kunt labels dus verbergen of juist toevoegen.

Dat werkt zo:

  • Start de internetbrowser, surf op de pc naar www.gmail.com en log in.
  • Links staan de labels. Dat zijn mappen zoals 'Concepten'. Klik onder aan het rijtje labels op Meer of op Meer labels.
  • Alle labels komen in beeld. Klik nu op Labels beheren.
  • Een overzicht met alle labels opent. Links staan de namen van de labels, en rechts ervan ziet u of ze standaard weergegeven worden. Klik achter een label op Verbergen.
  • De map verdwijnt meteen uit het overzicht. Klik achter een label op Weergeven als u de map juist wel in het overzicht wilt hebben.
  • In het overzicht staat soms ook de optie 'Weergeven wanneer ongelezen'. Dit betekent dat de naam van het label wordt verborgen en alleen verschijnt als er een ongelezen bericht is.

Video
In onderstaande video laten we zien hoe u mappen weergeeft of verbergt in Gmail.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.