SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: omzeil phishing

150115_omzeil_phishing_home Bij phishing lokken criminelen u via mails naar sites waar u nietsvermoedend gegevens achterlaat. Laat u niet in de val lokken. Surf zelf naar de originele website en omzeil zo phishing.

Phishing staat voor het hengelen naar gegevens. Criminelen willen achter inlog- of bankgegevens komen. Ze lokken u bijvoorbeeld via een nepmail van de bank, naar een pagina waar u nietsvermoedend uw gegevens achterlaat. Phishingmails zijn soms lastig te herkennen. Ze zien er steeds vaker professioneel uit en lijken echt van de betrouwbare instantie te komen. Met de volgende tip bent u altijd veilig bezig: klik nooit op de link in de e-mail, maar ga via de browser naar de website waar het in de mail over gaat. 

Vindt u op de originele website de informatie die in de mail staat, dan was de mail betrouwbaar. Kunt u de informatie uit de mail niet terugvinden en wilt u toch graag weten of u nog iets met de inhoud van de mail moet? Meld dan, bijvoorbeeld via de contactpagina van de website, dat u een mail hebt ontvangen waarvan u zich afvraagt of de instantie deze heeft verzonden of dat het misschien phishing is.

Gratis controle op phishing bij SeniorWeb
Nepmails blijven lastig te herkennen. SeniorWeb-leden kunnen verdachte mails naar ons doorsturen. U hoort uiterlijk de volgende werkdag of het een phishingmail is of niet.

Ga naar de SeniorWeb Phishingchecker

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.