SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Tip: paginanummering toevoegen in Word

tip(2) Word kan heel eenvoudig documenten voorzien van een paginanummering. Dit wordt automatisch bijgehouden: dus als u verder typt op nieuwe pagina's, worden deze van het juiste paginanummer voorzien zonder dat u er omkijken naar hebt.

Wie langere documenten maakt in Word, wil de pagina's waarschijnlijk nummeren. Dat vergemakkelijkt het terugvinden van de teksten. Gelukkig houdt Word het allemaal bij. Het is simpelweg een kwestie van de nummering aanzetten. 

 • Zorg dat u een Word-bestand van meerdere pagina's open hebt staan.
 • Klik in het Lint op het tabblad Invoegen.
 • Klik in de groep 'Koptekst en voettekst' op Paginanummer.
 • Er verschijnt een uitklapmenu. Kies hier waar op de pagina het paginanummer moet komen te staan. Zet het bijvoorbeeld onder aan de pagina, zoals in de meeste boeken het geval is. Ga hiervoor met uw muisaanwijzer naar 'Onder aan pagina'.
 • Er klapt meteen nog een menu uit. Daarin staan de verschillende mogelijkheden voor de nummering. Het nummer kan in het midden, helemaal links of helemaal rechts gezet worden. U kunt er alleen een cijfer neerzetten of ook een lijn ter verfraaiing. Klik op een weergave, u kunt deze later altijd aanpassen. Wij kiezen nu voor Dikke lijn.
 • In het Lint worden nu de 'Hulpmiddelen voor kop- en voetteksten' zichtbaar en u ziet de geselecteerde nummering. Klik rechts in het Lint op de knop Koptekst en voettekst sluiten om terug te keren naar de inhoud van het document.
 • Wilt u een andere positie en opmaak van de paginanummering, dubbelklik dan op de nummering die nu onder aan de pagina staat.
 • De 'Hulpmiddelen voor kop- en voetteksten' worden weer zichtbaar in het Lint. Klik helemaal links in het Lint op Paginanummer en selecteer daarna een andere opmaak en positie.
 • Klik daarna weer op de knop Koptekst en voettekst sluiten, om terug te keren naar het document.

De video hieronder laat zien hoe u dit in Word 2013 kunt doen. De werking in Word 2010 en 2016 is nagenoeg hetzelfde.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.