SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Parkeergeld betalen via app

140716_parkeerapp

Gooit u ook altijd te veel geld in de parkeermeter? Logisch, want haasten voor een aflopende parkeermeter is erg stressvol. Betaal parkeergeld via een app en dat probleem is weg!

Er zijn verschillende aanbieders van parkeerapps en elke gemeente kiest bij welke partij zij zich aansluit. Parkmobile en Yellowbrick zijn grote spelers en zijn in veel plaatsen beschikbaar.

Hoe werkt het?

In grote lijnen werkt een parkeerapp zo:
  • Maak een account aan via internet of in de app en koppel hieraan het kenteken van uw auto en uw betaalgegevens (automatische incasso of creditcard).
  • Wilt u parkeren, kies dan in de app de juiste parkeerzone en start de looptijd.
  • Rijdt u weer weg, stop dan de looptijd in de app.
  • Hebt u geen verbinding met internet of geen smartphone? Bellen of sms'en om een parkeeractie te starten en stoppen, kan ook.

Bent u bang dat u bij vertrek vergeet aan te geven dat u niet meer parkeert? Stel dan in dat de app een herinnering stuurt per sms. Die krijgt u bijvoorbeeld elke twee uur en/of tegen het einde van de maximale parkeertijd. Voor de herinnering per sms moet u wel betalen. De app Parkmobile stuurt ook gratis herinneringen per e-mail. Stel via uw account in of u gebruikmaakt van de herinneringen.

Wat kost het?

U betaalt voor de tijd dat u een parkeerplek bezet houdt, plus per parkeeractie 27 cent (Parkmobile) of 34 cent (Yellowbrick). Wat de prijs precies is, hangt af van het parkeertarief van de gemeente waarin u de auto parkeert en de parkeerduur. Het voordeel van een parkeerapp is dat u niet hoeft in te schatten hoelang u bezig bent en u hoeft niet op hete kolen te zitten omdat de parkeermeter bijna afloopt. Te weinig muntgeld op zak is ook geen probleem meer. En zeg nu zelf, u gooit toch ook voor de zekerheid wat extra munten in de parkeermeter? Uiteindelijk bent u via een app dus goedkoper uit, en wel zo'n 20 procent volgens de aanbieders.

In plaats van te betalen per parkeeractie kunt u ook kiezen voor een vast bedrag per maand. Dat is voordeliger wanneer u meer dan acht keer per maand betaald parkeert. Bij Yellowbrick betaalt u ook eenmalig 10 euro registratiekosten.

Welke kiest u?

Parkmobile en Yellowbrick worden beiden goed gewaardeerd, maar omdat Parkmobile goedkoper is raden wij aan deze eerst te proberen. U moet dan wel in de gewenste gemeente kunnen betalen. Op de website van Parkmobile en Yellowbrick staat een overzicht van aangesloten steden.

Meer informatie

Via de websites van Parkmobile en Yellowbrick kunt u een account aanmaken, een parkeerapp installeren en leest u meer over de werking van de app.

Lid van de ANWB?

ANWB is een samenwerking aangegaan met Yellowbrick. In de app ANWB Onderweg zit een onderdeel 'Parkeren' waarin voordelig gebruik kan worden gemaakt van het Yellowbrick-systeem. ANWB-leden betalen geen registratiekosten en minder per parkeeractie. Meer informatie vindt u bij ANWB Parkeren.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.