SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: selectiekader bij Knipprogramma

280416_knipprogramma_home

Maakt u via het Knipprogramma een schermafbeelding van een deel van het scherm? Geef het selectiekader een kleur voor een duidelijkere selectie.

In Windows 7 en 10 zijn schermafbeeldingen, ook wel screenshots genoemd, gemakkelijk te maken met het Knipprogramma. Stel in het programma in wat voor soort schermafbeelding u wilt maken: een afbeelding van het volledige scherm, één venster, een willekeurige rechthoek of zelfs een vrije vorm.

Vooral bij het rechthoekige knipsel en vrije vorm-knipsel is het handig om duidelijk te zien waarvan u een schermafbeelding maakt. Stel daarom de kleur van het selectiekader in en geef aan dat het kader ook zichtbaar is na het maken van de schermafbeelding.

  • Klik op de knop Starten > Alle programma's (Windows 7) > Bureau-accessoires > Knipprogramma om het programma te openen. 
  • Klik op Opties.
  • In een venster openen de opties van het Knipprogramma. Klik achter Inktkleur op het uitklapmenu om de kleur van het selectiekader te kiezen.
  • Klik op de gewenste kleur. Kies voor een contrasterende kleur van hetgeen waarvan u een schermafbeelding maakt.
  • Zet een vinkje voor Selectiekader weergeven na het maken van knipsels.
    280416_knipprogramma_1
  • Klik op OK.
  • Klik in het Knipprogramma op het uitklapmenu achter 'Nieuw' en klik op de gewenste vorm van de schermafbeelding, bijvoorbeeld Rechthoekig knipsel.
  • Selecteer het gedeelte waarvan u een schermafbeelding wilt maken: klik op het beginpunt, houd de muisknop ingedrukt en sleep de muisaanwijzer totdat alles in beeld is. Laat de muisknop dan los.

Meer info
Wilt u meer weten over het maken van een schermafbeelding en hoe u de verschillende soorten knipsels gebruikt, lees dan het artikel ' Het Knipprogramma gebruiken'.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.