SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: simkaart uit iPhone halen

290916_iphone_simkaart_verwijderen_home

Doet u uw iPhone weg of bent u overgestapt op een andere provider? Dan moet de simkaart eruit. Maar hoe werkt dat eigenlijk?

Een simkaart is een kaartje met chip dat in uw telefoon zit. Door dit kaartje kunt u bellen en/of internetten met de smartphone. De simkaart krijgt u als u een abonnement afsluit of als u een prepaidkaart koopt bij een provider. Wie zijn telefoon wegdoet of wisselt van provider, moet de simkaart uit de telefoon halen. Maar hoe doet u dat eigenlijk? De simkaart zit namelijk wat verstopt in de iPhone. 

Haal de simkaart op de volgende manier uit de iPhone:

  • Zet eerst de telefoon uit. Druk daarvoor een paar seconde op de Sluimerknop. Deze knop zit bij de iPhone 5/5S bovenop en bij de iPhone 6 of hoger aan de rechterzijde.
  • Schuif op het scherm de schuifbalk over de tekst 'Zet uit'. Schuif dus van links naar rechts.
  • Pak het bijgeleverde pinnetje (of een paperclip als u het pinnetje kwijt bent) waarmee de simkaarthouder te openen is.
  • De simkaarthouder is rechts van de iPhone te vinden. U herkent hem aan een vlakje met een gaatje erin. Steek het pinnetje in de opening (het kleine gat). 
    Simkaarthouder iPhone
  • Druk het pinnetje een beetje door, en wiebel het eventueel heen en weer totdat de houder eruit schiet.
  • Trek de gehele houder uit de iPhone.
  • Haal de simkaart uit de houder en plaats eventueel een nieuwe simkaart terug.
  • Plaats de simkaarthouder terug in dezelfde positie. Met de ronde opening aan de linkerzijde. De houder past namelijk slechts op een manier.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.