Menu Zoek

Tip: Snelle toegang in Verkenner Windows 10

1204-snelle-toegang-w10

De Verkenner in Windows 10 heeft iets handigs. Via het gedeelte 'Snelle toegang' kunt u gemakkelijk bij recent gebruikte bestanden. Ook veelgebruikte mappen zijn simpel te vinden.

De Verkenner start u in Windows 10 via het Startmenu. Een venster opent met links de mappen op de computer en de aangesloten apparaten. Helemaal bovenaan staat links 'Snelle toegang', met een blauw sterretje ervoor. Klik links van het sterretje op het pijltje en het gedeelte springt open. Hier staan recent gebruikte mappen. Klik op de naam van een map om deze te openen. Rechts ziet u de inhoud van de map. U kunt ook zelf mappen toevoegen aan Snelle toegang:

 • Blader naar de map die u wilt toevoegen.
 • Klik met de rechtermuisknop op de naam van de map.
 • Klik op Aan Snelle toegang vastmaken.

Mappen verwijderen uit Snelle toegang:

 • Klik onder 'Snelle toegang' met de rechtermuisknop op de map die u wilt verwijderen uit Snelle toegang.
 • Klik op Van Snelle toegang losmaken.


Video

Bekijk de stappen ook in onze video.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.