SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: sneltoetsen, waarom zijn ze handig?

100615_sneltoetsen_home2

Toetscombinaties besparen tijd en moeite én verminderen de kans op RSI. Gebruik dus sneltoetsen om de computer een opdracht te geven.

Voor sommige veelgebruikte handelingen zijn er sneltoetsen, ook wel toetscombinaties genoemd. Een sneltoets is namelijk een combinatie van toetsen die u tegelijk indrukt. Hiermee geeft u de computer een opdracht. Populaire sneltoetsen zijn bijvoorbeeld Ctrl+C (Cmd+C voor de Mac) voor het kopiëren van iets of Ctrl+S (Cmd+S voor de Mac) voor het opslaan van een bestand. Deze opdrachten kunt u ook met de muis geven, maar dat kost meer tijd. U moet dan namelijk in het menu van het programma op verschillende knoppen klikken.

Tijdwinst en gemak zijn belangrijke redenen voor het gebruik van sneltoetsen. Maar er zit nog een voordeel aan toetscombinaties: ze verminderen het muisgebruik. Dat is goed voor de handen, armen en polsen.

Meer weten?
Wilt u meer weten over sneltoetsen? We hebben artikelen over sneltoetsen op de Windows-pc en Mac, inclusief video's waarin we laten zien hoe u sneltoetsen gebruikt.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.