SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Tip: standaardlettertype in Word aanpassen

010617_word_lettertype_home2

Uitgekeken op het standaardlettertype Calibri in Word? Bepaal zelf in welk lettertype al uw teksten staan.

In het tekstverwerkingsprogramma Word staat standaard het lettertype Calibri ingesteld. Als u een ander lettertype wilt kunt u dat per document aanpassen. Wilt u een favoriet lettertype voor elk document gebruiken, dan is het een beetje omslachtig om het elke keer aan te passen. Gelukkig is het ook mogelijk om het standaardlettertype te wijzigen.

 • Klik in het Lint op het pijltje rechtsonder in de groep 'Lettertype' op het tabblad 'Start'.
 • Een nieuw venster opent.
 • Klik onder 'Lettertype' op het gewenste lettertype.
 • Klik onder 'Punten' op de gewenste lettergrootte.
 • Klik linksonder op Als standaard instellen.
 • Klik op Alle documenten gebaseerd op de sjabloon Normal?.
 • Klik op OK.

Het standaardlettertype is aangepast. Had u al tekst in het openstaande document staan, dan is dit niet meteen aangepast. Nieuwe teksten hebben wel het aangepaste standaardlettertype.

Bekijk de stappen voor het instellen van het standaardlettertype ook in onderstaande video:

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
 • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.