SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: Startmenu Windows 10 op volledig scherm

2209-windows 10 startmenu groot weergeven

In het Startmenu van Windows 10 staan alle apps en programma's die op de computer staan. Open voor meer overzicht het Startmenu over het volledige beeldscherm.

Sinds de Verjaardagsupdate van Windows 10 ziet het Startmenu er wat drukker uit dan ervoor. U hoeft niet meer te klikken op 'Alle apps' om alle programma's en apps te zien. Deze staan alfabetisch gesorteerd onder elkaar. Vindt u het Startmenu er een beetje rommelig uitzien? Open het dan voortaan op een volledig beeldscherm.

Dat werkt zo:

 • Klik op de knop Starten.
 • Klik op Instellingen Pictogram Instellingen .
 • Klik op het blauwe kopje Persoonlijke instellingen.
 • Klik in het linkermenu op Start.
 • Rechts verschijnen de beschikbare opties voor het Startmenu. Onder 'Start in volledig scherm gebruiken' staat waarschijnlijk 'Uit'. Klik op het ovale hokje voor 'Uit'.
 • Het hokje wordt blauw en er staat nu 'Aan' naast. Het Startmenu wordt voortaan op het volledige beeldscherm getoond. Om alle apps te bekijken, klikt u eerst op Starten. Klik vervolgens linksboven op een knop met drie streepjes en daarna op Alle apps.

Wilt u het Startmenu weer standaard kleiner tonen? Herhaal dan bovenstaande stappen en klik op het hokje voor 'Aan' onder 'Start in volledig scherm gebruiken'. Het hokje wordt wit en er komt 'Uit' naast te staan.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.