Menu Zoek

Tijdverbruik per app zichtbaar op iPhone/iPad

150418_tijdperapp_home

Dagelijks alleen een potje Wordfeud of een paar berichten beantwoorden via WhatsApp? Bekijk hoeveel tijd u daadwerkelijk met de iPhone of iPad in de handen zit. 

Mobiele telefoons en tablets zijn de hele dag binnen handbereik. De neiging om zo'n apparaat er even bij te pakken is dan ook groot. Gewoon tussen de dagelijkse activiteiten door. Kort even een bericht beantwoorden, het nieuws lezen of snel een spelletje spelen. Het lijkt meestal wel mee te vallen, totdat de cijfers bekeken worden en blijkt dat die week er toch een paar uur met Candy Crush spelen is doorgebracht.

Op een iPhone en iPad is het batterijverbruik per app op te zoeken. Bekijk hoeveel tijd u per dag of per week besteedt aan de verschillende apps. De stappen zijn beschreven voor een iPhone/iPad met iOS 11.

  • Tik op Instellingen.
  • Tik op Batterij. Veeg daarvoor iets naar beneden.
  • Onder 'Batterijgebruik' staat een overzicht van alle gebruikte apps van de afgelopen 24 uur. Achter de naam van de app staat het percentage van het batterijgebruik.
  • Om te bekijken hoeveel tijd er per app is besteed tikt u op het pictogram van het klokje Tijd per app klok. Onder de naam van de app verschijnt de tijd.
    Tijdverbruik per app
  • Tik op Afgelopen 7 dagen om het batterijgebruik voor een week te bekijken.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.