Menu Zoek

Tijdverbruik per app zichtbaar op iPhone/iPad

150418_tijdperapp_home

Dagelijks alleen een potje Wordfeud of een paar berichten beantwoorden via WhatsApp? Bekijk hoeveel tijd u daadwerkelijk met de iPhone of iPad in de handen zit.

Mobiele telefoons en tablets zijn de hele dag binnen handbereik. De neiging om zo'n apparaat er even bij te pakken is dan ook groot. Gewoon tussen de dagelijkse activiteiten door. Kort even een bericht beantwoorden, het nieuws lezen of snel een spelletje spelen. Het lijkt meestal wel mee te vallen, totdat de cijfers bekeken worden en blijkt dat die week er toch een paar uur met Candy Crush spelen is doorgebracht.

Op een iPhone en iPad is het batterijverbruik per app op te zoeken. Bekijk hoeveel tijd u per dag of per week besteedt aan de verschillende apps. De stappen zijn beschreven voor een iPhone/iPad met iOS 11 of hoger.

 • Tik op Instellingen.
 • Tik op Batterij.
 • Onder 'Batterijgebruik' of 'Batterijgebruik per app' staat een overzicht van alle gebruikte apps van de afgelopen 24 uur. Achter de naam van de app staat het percentage van het batterijgebruik.
 • Om te bekijken hoeveel tijd er per app is besteed, tikt u op Toon activiteit of op het pictogram van het klokje Toon activiteit. Onder de naam van de app verschijnt de tijd.
 • Tik op Afgelopen 10 dagen om het batterijgebruik voor meerdere dagen te bekijken.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.