SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: toegang tot Dropbox beheren

2207-dropbox-afbeelding

Een Dropbox-account kan gekoppeld zijn aan verschillende apparaten zoals een computer en een tablet. U kunt dan bij de bestanden zonder steeds in te loggen. Krijgt u een nieuw apparaat en gebruikt u het oude niet meer, haal de koppeling met Dropbox dan weg.

Apparaten die u niet meer gebruikt, kunt u dus verwijderen van uw Dropbox-account. Vanaf dat apparaat zijn de bestanden dan niet meer toegankelijk zonder in te loggen. Dat is wel zo veilig. Beheer via de computer welke apparaten toegang hebben tot uw Dropbox-bestanden:

  • Ga naar de website www.dropbox.com.
  • Klik rechtsboven op Aanmelden, typ uw e-mailadres en het wachtwoord van het Dropbox-account in de daarvoor bestemde velden en klik op Aanmelden.
  • De hoofdpagina van Dropbox opent. Klik rechtsboven op uw accountfoto.
  • Klik in het uitklapmenu op Instellingen.
  • Klik op het tabblad Beveiliging.
  • Bij 'Wachtwoord' kunt u het wachtwoord aanpassen. Daaronder staat het onderdeel 'Tweestapsverificatie'. Met deze functie kunt u, naast het wachtwoord van uw account, een extra beveiliging instellen. Onder het onderdeel 'Webbrowsers' ziet waar uw Dropbox-account wordt gebruikt. Onderaan vindt u het onderdeel 'Apparaten'. Scrol eventueel een stukje naar beneden om alle apparaten in beeld te brengen.
  • De apparaten waarop u automatisch bent ingelogd met Dropbox, worden getoond. Staat er een apparaat bij dat u niet meer gebruikt of dat u niet herkent? Klik dan rechts van het kopje 'Meest recente activiteit' bij het betreffende apparaat op het kruisje.
  • Klik in het nieuwe venster op Ontkoppelen.

De Dropbox-bestanden zijn nu niet zomaar meer te openen op het apparaat dat ontkoppeld is. Er moet eerst worden ingelogd met een Dropbox-account.

Video
Bekijk ook in onze video hoe u apparaten beheert binnen uw Dropbox-account.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.