SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: verschil sms en iMessage op iPhone

071117_imessage_home

De app Berichten op de iPhone verstuurt zowel sms- als iMessage-berichten. Maar wat is het verschil?

Via de app Berichten is het mogelijk om tekstberichten te versturen. Misschien is het u weleens opgevallen dat de tekstballonnen van deze berichten soms groen en soms blauw zijn. Het verschil ligt in de wijze waarop het bericht is verstuurd; als sms of als iMessage.

iMessage
Gebruikers van een iPhone, iPad, iPod touch of Mac kunnen gratis tekstberichten, foto's of video's naar elkaar sturen via de internetverbinding. Binnen de app Berichten wordt er dan gebruikgemaakt van het zogenoemde iMessage. Tijdens het versturen van een bericht maakt de verzender zelf geen duidelijke keuze tussen sms en iMessage. Het apparaat bekijkt of de ontvanger van een bericht ook een Apple-product heeft. Als dat het geval is, en de verzender verbonden is met het internet, stuurt het apparaat het bericht automatisch als iMessage. Het grote voordeel hiervan is dat het versturen van deze berichten gratis is, omdat het via de internetverbinding gaat.

Sms
Als een bericht niet naar een Apple-gebruiker wordt gestuurd, of als de verzender niet beschikt over een internetverbinding, stuurt het apparaat automatisch een sms. Hieraan zijn kosten verbonden. Deze gaan van het prepaid beltegoed af of zitten verwerkt in een telefoonabonnement. 

Verschil herkennen
Apple geeft duidelijk aan wanneer er binnen de app Berichten iMessage of sms wordt gebruikt. Zodra u de ontvanger invult bij een nieuw bericht staat er in het tekstvak onderaan de app aangegeven om wat voor soort bericht het gaat, 'iMessage' dan wel 'Bericht'. Na het versturen van het bericht is de tekstballon van iMessage blauw. De tekstballon van een sms is groen. 

iMessage en sms

Wilt u geen gebruikmaken van iMessage? Zet het dan uit via Instellingen > Berichten en tik op het schuifje achter 'iMessage'.  

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.