SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: video afspelen in YouTube-app

youtubeapp

Bekijk met de YouTube-app de video's van de populaire videosite ook op de smartphone of tablet.

De app van YouTube is verkrijgbaar voor iOS en Android.

Kanalen
Op de videosite YouTube is bijna een ontelbaar aantal video's te vinden. Om het zoeken naar interessante video's makkelijker te maken zijn er ook kanalen. Op zo'n kanaal staan video's van één aanbieder of filmpjes over een bepaald onderwerp bij elkaar. SeniorWeb heeft bijvoorbeeld ook een eigen kanaal met instructievideo's over allerlei computeronderwerpen. 

Kanaal opzoeken
Zo zoekt u in de app op smartphone of tablet naar een bepaald YouTube-kanaal: 

 • Open de app YouTube.
 • Tik rechtsboven op het pictogram van een vergrootglas 300316_youtubeapp_vergrootglas.
 • Typ een zoekterm, bijvoorbeeld 'SeniorWeb'.
 • Tik op het toetsenbord op Zoek of op het pictogram van een vergrootglas.
 • Tik op de iPad/iPhone op het tabblad Kanalen. Op Android-apparaten hoeft u niks te doen.
 • U ziet nu alle kanalen die de zoekterm bevatten. Op Android-apparaten staan onder de kanalen ook nog video's. Tik op het juiste kanaal. Voor ons is dat nu SeniorWeb Nederland.

Het kanaal opent. 

Video van kanaal afspelen
Op een kanaal staan allemaal video's verzameld. Het tabblad 'Video's' geeft een lange lijst van al deze video's. De meest actuele video's staan bovenaan. Op het tabblad 'Afspeellijsten' vindt u overzichten met video's over een bepaald onderwerp. De eigenaar van het kanaal kan deze lijsten aanmaken en vullen met video's. Bij SeniorWeb is er bijvoorbeeld een lijst 'iPad' en een lijst 'Samsung-tablet'. Tik bij een afspeellijst of op het tabblad 'Video's' op een video en hij speelt direct af.

Instellingen aanpassen
Terwijl de video afspeelt, kunt u de instellingen aanpassen.

 • Tik op de video.
 • Over de video verschijnen diverse pictogrammen. Tik rechtsboven op het pictogram met de drie puntjes 300316_youtubeapp_puntjes.
  300316_youtubeapp_1
 • De instellingen openen:
  • Tik op Kwaliteit om de kwaliteit aan te passen waarin u de video bekijkt. Tik vervolg op de gewenste kwaliteit. Als uw internetverbinding niet zo goed is, kan het handig zijn om een lagere kwaliteit video te bekijken. De video hapert dan minder.
  • Tik op het pictogram van het vierkantje om de ondertiteling aan te passen. Op Android-apparaten staat hier de tekst 'Ondertitels' bij en op de iPad/iPhone 'Uit'. Kies eventueel een ondertiteling uit. Kies bij video's van SeniorWeb voor Nederlands - SeniorWeb.

Tip: draai de smartphone naar landscape-positie (horizontaal) om de video schermvullend te maken. Dat kijkt prettiger. Op tablets maakt u de video schermvullend door rechtsonder op het pictogram 'Schermvullend' 01042016_schermvullendandroid_icoon te tikken.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.