SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: waar heb ik mijn auto geparkeerd?

autologo

Dwaalt u weleens radeloos door de straten op zoek naar uw geliefde auto? Dan is het tijd voor een geheugensteuntje. Met behulp van de smartphone vindt u de auto snel weer terug.

Een eenvoudige manier om de auto terug te vinden, is door een foto maken van de geparkeerde auto met omgeving. Maar veel straten in Vinex-wijken lijken zo op elkaar dat een exacte locatie dan nog moeilijk vast te stellen is. Door de parkeerplek op te slaan in de telefoon, loopt u nooit meer radeloos rond. Er zijn verschillende methoden: via Google Maps, een andere app van Google of via Apple Maps. Voor alle mogelijkheden is het van belang dat de locatieservice van de telefoon aanstaat.

Google Maps
Het eenvoudigste is om uw auto op te sporen via Google Maps. Noteer de parkeerplek gewoon handmatig in Goolge Maps. Dat gaat als volgt:

 • Tik op de app Google Maps.
 • Zoom helemaal in op uw locatie. Tik daarvoor op het pictogram van een kompas en zoom eventueel met uw vingers nog wat verder in op het scherm.
 • Druk een tijdje met uw vinger op de plek waar u geparkeerd staat.
 • Tik onder de kaart op Geplaatste markering.
 • Tik op Label (Android) of Labelen (iPhone).
 • Typ 'Parkeerplek' en bijvoorbeeld de datum, tijd en een herkenbaar punt zoals een huisnummer.
 • Tik op Label toevoegen.

De locatie verschijnt op de kaart. Wilt u later uw auto terugvinden? Tik dan in Google Maps op de drie streepjes > Mijn plaatsen > Gelabeld. Tik op uw aangemaakte label en de plek wordt op de kaart getoond. Vergeet niet het label na afloop weer te verwijderen, anders loopt de kaart vol met parkeerplekken.

De app Google
Google heeft voor Android-apparaten ook een aparte functie waarmee de parkeerlocatie aangegeven kan worden. De functie moet echter eerst geactiveerd worden in de app Google (let op: dus niet Google Maps). 

 • Tik op Apps.
 • Tik op de map Google > Google.
 • Tik in de linkerbovenhoek op de drie streepjes.
 • Tik op Aanpassen > Vervoer > Welk vervoermiddel gebruik je normaal gesproken voor je woon-werkverkeer? > Auto
 • Tik op Ja bij 'Updates Woon-werkverkeer blijven ontvangen'.

Google merkt het als u langere tijd stilstaat. Nadat u uitstapt, krijgt u een kaart in de Google-app te zien met de tekst 'Parkeerlocatie'. Op deze kaart wordt de geschatte locatie van uw auto weergegeven. Wilt u weten waar u uw auto eerder geparkeerd hebt, tik dan op Eerdere locaties.

Apple Maps
iPhone-bezitters kunnen vanaf iOS 10 gebruikmaken van een nieuwe service van Apple Maps, die de locatie van de auto registreert. U moet hiervoor wel in het bezit zijn van een moderne auto met ingebouwde bluetooth- of CarPlay-functie.  Is uw auto niet zo modern, dan zijn er losse setjes te koop om in te bouwen in de auto. Het mooie aan deze functie is dat de parkeerlocatie wordt opgeslagen op het moment dat u de auto verlaat.

 • Koppel uw gekochte bluetooth-apparaat of CarPlay met behulp van de gebruiksaanwijzing aan de iPhone.
 • Zodra u de auto verlaat (behalve op uw thuisadres), krijgt u een melding dat de parkeerlocatie is opgeslagen in Apple Maps. Tik op de melding en er verschijnt gedetailleerde info over de parkeerlocatie. Hier kunt u tekst toevoegen, zoals de verdieping van een parkeergarage of een foto.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.