Menu Zoek

Route plannen Google Maps-app

App Google Maps gebruikenNooit meer worstelen met wegenkaart of stratenboek. Plan een route in de Google Maps-app. En gebruik de app onderweg als navigatie.

Geef de app toestemming uw locatie te gebruiken. Google Maps gebruikt dit dan als beginpunt. De app vraagt zelf om die toestemming. Gebeurt dat niet, stel de toestemming dan zelf in op Android of iPhone.

Geeft u die toestemming liever niet, dan kan dat ook. Vul dan zelf in de app het eind- en beginpunt in.

We gaan ervan uit dat u de app toestemming geeft voor het ophalen van uw locatie.

 • Open de app Google Maps.
 • Tik op de zoekbalk bovenin.
 • Typ een adres. Tik op zoek (iPhone) of op het pictogram van een vergrootglas (Android).
 • Tik op de blauwe knop Route.
 • De app laat nu een route zien die donkerblauw is gemarkeerd. Daarbij is aangegeven hoe lang u erover doet. Soms laat de app andere routes zien, in lichtblauw. Ook met reistijd. Maak deze actief door op de lichtblauwe lijn te tikken.
 • Bovenin staat de reistijd per vervoermiddel. Van links naar rechts zijn dat de auto, het ov, lopen, taxidiensten en fietsen. Tik op een optie zodat die actief wordt.
 • Tik op Starten. Volg de pijlen op de kaart en de gesproken aanwijzingen. Hoort u niets, zet dan het geluid aan.

Route in app Google Maps

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.