SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: waar meld ik nepmails?

190815_nepmails-melden Meld het wanneer u een mail krijgt waarin gevist wordt naar uw informatie. Zo krijgen instanties meer grip op phishing en worden andere internetters gewaarschuwd.

Ziet u een verdachte e-mail in uw postbus, ga dan na of er sprake is van phishing. In het artikel 'Phishing: trap er niet in!' staat hoe u een nepbericht kunt herkennen. Hebt u een nepmail ontvangen of bent u telefonisch benaderd door iemand die gegevens probeerde te ontfutselen, meld dit dan bij de betrokken instantie. Banken hebben vaak een speciaal e-mailadres waarnaar u een phishingmail kunt doorsturen. Hieronder een overzicht van deze speciale mailadressen van de meest gebruikte banken:

  • ABN AMRO Bank: valse-email@nl.abnamro.com
  • ING Bank: valse-email@ing.nl
  • Rabobank: valse-email@rabobank.nl
  • SNS Bank: valse-email@sns.nl
  • ICS-/ABN AMRO creditcards: valse-email@icscards.nl  

Staat de betreffende instantie hier niet bij, dan kunt u ook melding doen bij de Fraudehelpdesk. Via deze website blijft u op de hoogte van nepmails die in omloop zijn, maar u kunt er ook melding doen van phishing. U krijgt dan advies en wordt eventueel doorverwezen.

Identiteitsfraude
Bent u via phishing slachtoffer geworden van identiteitsfraude? Heeft iemand uw persoonlijke gegevens gebruikt om bijvoorbeeld geld van uw bankrekening te halen, onderneem dan direct actie. Doe melding bij de bank en bij het Centraal Meldpunt Identiteitsfraude van de Rijksoverheid.

Gratis controle op phishing bij SeniorWeb
Nepmails blijven lastig te herkennen. SeniorWeb-leden kunnen verdachte mails naar ons doorsturen. U hoort uiterlijk de volgende werkdag of het een phishingmail is of niet.

Ga naar de SeniorWeb Phishingchecker

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.