SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek
U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Deze tip is gearchiveerd op: 30 oktober 2018

Tip: wat zien anderen op uw Facebookpagina

facebookvrienden

Sociale media zoals Facebook draaien om delen. Toch wilt u misschien niet dat iedereen alles van u te zien krijgt. Maar hoe weet u als gebruiker nu welke informatie openbaar is en welke alleen voor vrienden of kennissen?

Met de optie 'Weergeven als...' kunt u zelf bekijken hoe vreemden, uw neefje Kees of uw oud-collega Ans uw profielpagina en Facebookposts zien. Om te zien hoe een specifiek persoon uw pagina ziet, neemt u de volgende stappen:

  • Log op uw computer in bij Facebook.
  • Klik op uw naam boven in beeld.
  • Klik op de drie puntjes onder de omslagfoto van de pagina.
  • Klik op Weergeven als…

Facebook toont nu hoe uw pagina eruitziet voor iemand die niet tot uw Facebookvriendenkring behoort. Kortom: uw openbare profiel. Om te zien hoe een vriend uw pagina ziet, doet u nu het volgende:

  • Klik boven in beeld nu op Weergeven als specifieke persoon.
  • Typ een naam in het vak 'Typ de naam van een vriend'.
  • Selecteer de juiste naam door erop te klikken.
  • Het profiel wordt nu weergegeven alsof u de ingetypte persoon bent.

Vindt u dat er te veel zichtbaar is? Wijzig dan de privacy-instellingen van Facebook. Hoe u dat doet, leest u in het artikel ' Facebook: privacy en veiligheid'.

Video
Bekijk de stappen ook in onderstaande video.

 

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.