SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: WOZ-waarde opvragen via MijnOverheid

24052017-WOZ-waarde-in-Mijn-Overheid

Via de dienst MijnOverheid is er steeds meer informatie beschikbaar. Zo vragen woningbezitters nu eenvoudig de actuele WOZ-waarde van hun huis op.

De overheid probeert zo veel mogelijk zaken te digitaliseren. Naast de fysieke brievenbus ontvangen burgers om die reden post in een digitaal postvak. De overheid hoopt dat er in de toekomst helemaal geen fysieke post meer nodig is. Het digitale postvak vindt u op Mijn.overheid.nl. Hebt u nog geen toegang? Lees dan eerst de Wegwijzer 'MijnOverheid activeren'.

Aangesloten gemeenten
Nog niet alle gemeenten hebben zich aangesloten bij MijnOverheid. Gelukkig delen wel steeds meer steden en dorpen WOZ-gegevens met MijnOverheid. Benieuwd welke gemeenten er zijn aangesloten? Bekijk hier een overzicht. Gemeenten die nog geen WOZ-gegevens delen, doen dat vaak wel via een eigen website.

Inloggen
Log eerst in bij MijnOverheid. Dat werkt als volgt:

  • Surf naar de website van MijnOverheid.
  • Klik aan de rechterkant op Inloggen.
  • Vul de DigiD-gebruikersnaam en het bijhorende wachtwoord in.
  • Klik op Inloggen.
  • Mogelijk verschijnt er een overzicht van welke nieuwe organisaties er bij MijnOverheid zijn aangesloten. Klik in dat geval op Ga verder naar MijnOverheid.

WOZ-waarde bekijken
Vanuit MijnOverheid vraagt u de WOZ-waarde op, mits de gemeente bij het digitale postvak is aangesloten. Dat werkt als volgt.

  • Klik bovenaan op Persoonlijke gegevens.
  • Scrol een stukje omlaag totdat u het onderdeel 'Wonen' tegenkomt.
  • Klik op WOZ.

Na enkele seconden verschijnen de WOZ-waarde en het taxatieverslag in beeld.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.