SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Tip: zoeken binnen een webpagina

ZoekenWeb_Thumbnail

Vind snel de juiste informatie op een webpagina. Dit kan gewoon met de zoekfunctie van de internetbrowser.

Via Google kunt u gemakkelijk op zoek naar informatie. De zoekmachine leidt u naar allerlei webpagina's waar het antwoord van uw zoekopdracht zou moeten staan. Toch is het dan soms nog een hele zoektocht om op die pagina de juiste informatie te vinden. Maar zoeken binnen een webpagina hoeft niet lastig te zijn; met een sneltoets is het zo gedaan.

  • Open de internetbrowser. Het maakt niet uit welke.
  • Ga naar de pagina waarop u de informatie zoekt.
  • Gebruik de toetscombinatie Ctrl+F (Windows) of Cmd+F (Mac).
  • Er verschijnt een kleine zoekbalk. In de ene browser staat hij linksonder, in de andere bijvoorbeeld rechtsboven. Typ uw zoekterm in de zoekbalk.
  • Tijdens het typen wordt de webpagina doorzocht. Achter de zoekterm wordt aangegeven hoeveel overeenkomsten er zijn met uw zoekterm. Hoe meer letters u typt, hoe kleiner dit aantal wordt.
    In Chrome een webpagina doorzoeken
  • De overeenkomstige woorden zijn gemarkeerd met een kleur. Spring met de pijlen achter de zoekterm naar het vorige of volgende woord.
  • Sluit de zoekbalk via het kruisje rechts naast de balk.
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.