Menu Zoek

Toegang tot Dropbox beheren

2207-dropbox-afbeelding(1)

Een Dropbox-account kan gekoppeld zijn aan verschillende apparaten, zoals een computer en een tablet. U kunt dan bij de bestanden zonder steeds in te loggen. Gaat u over op een nieuw apparaat, haal dan de koppeling met het oude toestel weg in Dropbox.

Verwijder apparaten die u niet meer gebruikt van het Dropbox-account. Het oude apparaat heeft dan geen toegang meer tot de bestanden in Dropbox. Dat is wel zo veilig. Beheer via de computer welke apparaten toegang hebben tot uw Dropbox-bestanden:

 • Ga naar de website www.dropbox.com.
 • Klik rechtsboven op Aanmelden.
 • Typ uw e-mailadres in het veld en klik op Doorgaan.
 • Voer het wachtwoord van het Dropbox-account in en klik op Aanmelden. Als u tweestapsverificatie heeft ingesteld, hebt u ook een verificatiecode nodig die u via een e-mail of sms toegestuurd krijgt.
 • De hoofdpagina van Dropbox opent. Klik rechtsboven op uw accountfoto of op de cirkel met uw initialen.
 • Klik in het uitklapmenu op Instellingen.
 • Klik op het tabblad Beveiliging.
 • Bij 'wachtwoord' kunt u het wachtwoord aanpassen. Een stukje naar beneden staat het onderdeel 'tweestapsverificatie'. Met deze functie kunt u, naast het wachtwoord van uw account, een extra beveiliging instellen. Onder het onderdeel 'webbrowsers' ziet u waar uw Dropbox-account wordt gebruikt. Onderaan vindt u het onderdeel 'apparaten'. Scrol eventueel een stukje naar beneden om alle apparaten te kunnen bekijken.
 • De apparaten waarop u automatisch bent ingelogd met Dropbox, worden getoond. Staat er een apparaat bij dat u niet meer gebruikt of dat u niet herkent? Klik dan rechts van het kopje 'Meest recente activiteit' bij het betreffende apparaat op het prullenbakje.
 • Klik in het nieuwe venster op Ontkoppelen.

De Dropbox-bestanden zijn nu niet zomaar meer te openen op het apparaat dat ontkoppeld is. Er moet eerst worden ingelogd met een Dropbox-account. Ook verdwijnt het ontkoppelde apparaat uit de lijst.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.