Menu Zoek

Toegang van iPhone of iPad herstellen

toegang iphone

Inloggegevens iPhone of iPad vergeten? Dan is het toestel onbruikbaar. Stel het apparaat daarom opnieuw in.

De iPhone of iPad heeft een automatisch slot. Gebruikers loggen hierop in via een toegangscode, vingerafdrukscan of gezichtsscan. Elke iPhone of iPad is in elk geval beveiligd met een zescijferige pincode. Bij het instellen van een nieuw Apple-toestel kiest de gebruiker deze code.

Bij de meeste iPhones en iPads kan inloggen behalve met een toegangscode ook met vingerafdruk- of gezichtsherkenning. Lukt het niet om het toestel te ontgrendelen? Dan bent u waarschijnlijk de toegangscode vergeten. Na een aantal mislukte inlogpogingen blokkeert de iPhone of iPad tijdelijk de toegang.

Als inloggen op geen enkele wijze lukt, kunt u de iPhone of iPad naar de fabrieksinstellingen terugzetten. Wis daarmee het volledige apparaat en stel het vervolgens opnieuw in. Helaas is deze herstelfunctie wel ingrijpend. Alle apps, instellingen, foto’s en video’s gaan namelijk verloren. Hebt u van de iPhone of iPad eerder een reservekopie gemaakt? Dan is het mogelijk om persoonlijke gegevens op een later moment te herstellen.

Wie een Apple ID heeft, zet z'n iPhone of iPad relatief gemakkelijk terug naar de fabrieksinstellingen. Dat werkt zo:

  • Tik meermaals een verkeerde pincode op het Toegangsscherm. De tekst ‘iPhone niet beschikbaar’ of ‘iPad niet beschikbaar’ verschijnt. Wacht één minuut. Herhaal deze stap en wacht vervolgens vijf minuten. Herhaal eventueel nogmaals deze stap en wacht vervolgens 15 minuten.
  • Tik nogmaals een onjuiste toegangscode. Onderaan verschijnt de knop 'Wis iPhone' of 'Wis iPad'.
  • Tik op Wis iPhone of Wis iPad.
  • Tik nogmaals op Wis iPhone of Wis iPad.
  • Voer onder 'Log uit bij Apple ID' uw Apple ID wachtwoord in.
  • De inhoud op het apparaat wordt gewist. Dit kan enige tijd duren. Wacht rustig af.
  • Het apparaat start opnieuw op. Stel de iPhone/iPad in. Hebt u een reservekopie via iCloud, dan kunt u die terugzetten.

Lukt het niet om een iPhone of iPad met een Apple ID te herstellen? Dan is er ook nog een mogelijkheid om de iPhone of iPad met behulp van een Mac of Windows-computer opnieuw in te stellen. Deze optie is complex en erg lastig zelf uit te voeren. Vraag hiervoor de hulp van een medewerker van PCHulp.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.