Menu Zoek

Herken eenvoudig veilige webwinkels

herken-veilige-webwinkel Iets kopen via internet heeft verschillende voordelen. Maar is de webwinkel die u op het oog hebt wel betrouwbaar?

Er zijn twee goede keurmerken voor betrouwbare webshops. Dit zijn Thuiswinkel Waarborg en Webshop Keurmerk. Hun sites zijn een handig startpunt om te kijken of u met een betrouwbare webwinkel te maken hebt. Is een webwinkel bij een van de twee keurmerken aangesloten, dan kunt u er zonder risico winkelen.

  • Doorzoek de ledenlijst van Thuiswinkel Waarborg via de site Thuiswinkel.org.
  • Zoek een webshop met het Webshop Keurmerk op via Keurmerk.info.
Winkels die niet zijn aangesloten bij deze twee keurmerken, zijn niet meteen onveilig. Het lidmaatschap kost geld en dat hebben niet alle webwinkeleigenaren over voor het keurmerk. Dit geldt zeker voor kleinere webwinkels. Google in dat geval de naam van de webshop in combinatie met woorden als ‘betrouwbaar’ en ‘ervaring’. Wat komt er naar boven, stelt dat gerust? Vraag ook rond in uw omgeving, kent u iemand die al eens iets bij de webshop heeft gekocht en wat is zijn of haar ervaring?
Bij de bekende grote webwinkels hoeft u zich geen zorgen te maken over de betrouwbaarheid. Denk aan Bol.com, Wehkamp, Zalando of Coolblue. Maar wees er wel zeker van dat u bij de echte website winkelt en niet bij een namaakvariant. Controleer daarvoor de url op fouten. Is het webadres bijvoorbeeld 'www.boll.com' in plaats van 'www.bol.com', dan bent u op het verkeerde adres.
Geeft u een webshop het voordeel van de twijfel, doe dan eerst een kleine bestelling om ervaring op te doen met de winkel en kies voor achteraf betalen. Kan dit niet, gebruik dan PayPal of uw creditcard. Dan krijgt u aankoopbescherming. Zoek in het geval van een creditcard de bijbehorende voorwaarden op bij uw eigen creditcardmaatschappij.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.