Menu Zoek

Verschil tussen groepsgesprek en verzendlijst in WhatsApp

verschil-verzendlijst-groepsgesprek-whatsapp(1)

Via een groepsgesprek en een verzendlijst kunnen WhatsApp-gebruikers één bericht naar meerdere contactpersonen sturen. Maar wat is precies het verschil tussen die twee vormen?

De deelnemers aan een groepsgesprek chatten allemaal met elkaar. Iedereen in de groep kan alle berichten lezen. De ontvangers kunnen antwoorden en ook zelf berichten versturen naar de hele groep. Handig om bijvoorbeeld met meerdere familieleden tegelijk in contact te blijven of om iets af te spreken met een groep.

Groepsgesprek starten? Lees de tip 'Groepsgesprek starten in WhatsApp'.

In een verzendlijst zijn verschillende contactpersonen opgeslagen. Vervolgens kan de maker in één keer een bericht sturen naar alle personen uit de lijst. In tegenstelling tot bij een groepsgesprek, zitten de contactpersonen niet samen in een chat. De ontvangers krijgen het bericht gewoon in een persoonlijk appje. Als een ontvanger antwoordt, krijgt alleen de maker van de verzendlijst het bericht. Handig om bijvoorbeeld een uitnodiging voor een verjaardag te versturen.

Een verzendlijst maken? Lees de tip 'Een verzendlijst gebruiken'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.