Menu Zoek

Verwijderde apps terughalen op iPhone/iPad

verwijderde-apps-terugzetten

Een app per ongeluk verwijderd? Of bleek een ongebruikte app toch handig? Zet een app weer op de iPhone of iPad.

Via de App Store zet u een eerder gedownloade app terug. Dat geldt voor gratis én betaalde apps. Opnieuw betalen voor een app is dus niet nodig. Dat is een fijn idee. Wilt u (ook) in de app gedane aankopen terugzetten? Zorg dan eerst dat de app weer op het apparaat staat. Kijk daarna in de app zelf voor de mogelijkheden. Het verschilt per app of het kan en hoe dat moet.

Verwijderde apps terugzetten gaat zo:

 • Open de App Store.
 • Tik rechtsboven op het rondje van het account.
 • Tik op Aankopen.
 • Een overzicht van alle eerder gedownloade apps komt in beeld. Tik op Niet op deze iPhone of Niet op deze iPad om de apps te bekijken die niet meer op het apparaat staan.
 • Tik achter de gewenste app op het wolkje met pijl.
 • De App Store zet de app weer op het apparaat. Tik rechtsboven op Gereed en sluit de App Store.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.