Menu Zoek

Video afspelen in YouTube-app

youtubeapp(1)

Bekijk met de YouTube-app de video's van de populaire videosite ook op de smartphone of tablet.

Wie de app van YouTube nog niet heeft, kan 'm u downloaden via de App Store (iPhone/iPad) of Play Store (Android-apparaten). Hulp nodig bij het installeren van de app? Bekijk de tip 'App downloaden uit de App Store' of de tip 'App downloaden uit de Play Store (Android)'.

Op de videosite YouTube is bijna een ontelbaar aantal video's te vinden. Om het zoeken naar interessante video's makkelijker te maken zijn er ook kanalen. Op zo'n kanaal staan video's van één aanbieder of filmpjes over een bepaald onderwerp bij elkaar. SeniorWeb heeft bijvoorbeeld ook een eigen kanaal met instructievideo's over allerlei computeronderwerpen.

Zoek zo in de app op smartphone of tablet naar een bepaald YouTube-kanaal:

 • Open de app YouTube.
 • Tik rechtsboven op het pictogram van een vergrootglas .
 • Typ een zoekterm, bijvoorbeeld 'SeniorWeb'.
 • Tik op het toetsenbord op Zoek of op het pictogram van een vergrootglas.
 • Tik op de iPad/iPhone rechtsboven op het pictogram Filters Filters . Op een Android-apparaat tikt u rechtsboven op het pictogram van de drie puntjes > Filters.
 • Tik op de iPad/iPhone onder 'Type' op Kanaal en tik linksboven op het pijltje om terug te keren naar het zoekresultaat. Tik op een Android-apparaat naast 'Type' op Alle > Kanaal > Toepassen.
 • U ziet nu alle kanalen die de zoekterm bevatten. Tik op het juiste kanaal. Voor ons is dat nu SeniorWeb Nederland.

Het kanaal opent.

Op een kanaal staan allemaal video's verzameld. Het tabblad 'Video's' geeft een lange lijst van al deze video's. De meest actuele video's staan bovenaan. Tik op een video om deze direct af te spelen. Op het tabblad 'Playlists' vindt u afspeellijsten met video's over een bepaald onderwerp. De eigenaar van het kanaal kan deze lijsten aanmaken en vullen met video's. Tik op een afspeellijst om te bekijken welke video's erin staan. Tik op een video binnen de afspeellijst om deze te bekijken.

Terwijl de video afspeelt, kunt u de instellingen aanpassen.

 • Tik op de video wanneer deze afspeelt.
 • Over de video verschijnen diverse pictogrammen. Tik rechtsboven op het pictogram met de drie puntjes Knop Menu (iPad/iPhone) of tik op het pictogram van een tandwiel Instellingen aanpassen Android (Android-apparaten).
 • De instellingen openen:
  • Tik op Kwaliteit om de kwaliteit aan te passen waarin u de video bekijkt. Tik vervolg op de gewenste kwaliteit. Als uw internetverbinding niet zo goed is, kan het handig zijn om een lagere kwaliteit video te bekijken. De video hapert dan minder.
  • Tik op Ondertiteling om de ondertiteling aan te passen. Op de iPad/iPhone staat hiernaast 'Uit'. Kies eventueel een ondertiteling uit. Kies bij video's van SeniorWeb voor Nederlands - SeniorWeb (Android) of op Nederlands (iPad/iPhone).

Tip: draai de smartphone naar landscape-positie (horizontaal) om de video schermvullend te maken. Dat kijkt prettiger. Op tablets maakt u de video schermvullend door rechtsonder op het pictogram 'Schermvullend' Schermvullend te tikken.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.