Menu Zoek

Vind een wc in de buurt

logo_hogenoodkopie

Vind met de app HogeNood direct een toegankelijk toilet in de buurt. Erg handig als u nodig naar de wc moet.

U loopt in de stad en moet ineens heel nodig naar de wc. Maar waar is het dichtstbijzijnde toilet? Met meer dan zevenduizend openbare toiletten in Nederland, Belgie en Luxemburg in de database, weet HogeNood altijd wel een plek in de buurt waar u een noodstop kunt maken. Het gaat hierbij om urinoirs en wc's in winkels, horecagelegenheden en bijvoorbeeld parken.

HogeNood toont de afstand en de route naar het toilet en geeft voorzieningen weer. Zo staat er of een toilet rolstoeltoegankelijk is en of het invalidentoilet opent met een eurosleutel. Ook vermeldt de app of er een verschoningsruimte is. Handig voor mensen met (klein)kinderen in de luiers.

In de app staan reviews (beoordelingen) van bezoekers, zodat u weet hoe schoon het er is. Op de kaart kunt u ook meteen zien of het toilet geopend is en wat de eventuele kosten zijn. Zelf een recensie achterlaten over een locatie of een toilet toevoegen dat nog niet op de kaart staat, is ook mogelijk. Zo helpt u andere mensen in (hoge) nood!

De app HogeNood is gratis voor mensen met een Android-toestel of een iPhone. Download de app in de officiële appwinkel van uw apparaat.

HogeNood - Android-apparaten
HogeNood - iPhone

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.