Menu Zoek

Waar heb ik mijn auto geparkeerd?

autologo(1)

Dwaalt u weleens radeloos door de straten op zoek naar uw geliefde auto? Dan is het tijd voor een geheugensteuntje. Met behulp van de smartphone vindt u de auto snel weer terug.

Een eenvoudige manier om de auto terug te vinden, is door een foto maken van de geparkeerde auto met omgeving. Maar veel straten in Vinex-wijken lijken zo op elkaar dat een exacte locatie dan nog moeilijk vast te stellen is. Door de parkeerplek op te slaan in de telefoon, loopt u nooit meer radeloos rond. Er zijn verschillende methoden: via Google Maps, een andere app van Google of via Apple Maps. Voor alle mogelijkheden is het van belang dat de locatieservice van de telefoon aanstaat.

Het eenvoudigste is om uw auto op te sporen via Google Maps. Noteer de parkeerplek gewoon handmatig in Goolge Maps. Dat gaat als volgt:

 • Tik op de app Google Maps.
 • Zoom helemaal in op uw locatie. Tik daarvoor op het pictogram van een kompas en zoom eventueel met uw vingers nog wat verder in op het scherm.
 • Druk een tijdje met uw vinger op de plek waar u geparkeerd staat.
 • Tik onder de kaart op Geplaatste markering of Geplaatste speld.
 • Tik op Label (Android) of Labelen (iPhone).
 • Typ 'Parkeerplek' en bijvoorbeeld de datum, tijd en een herkenbaar punt zoals een huisnummer.
 • Tik op Label toevoegen.

De locatie verschijnt op de kaart. Wilt u later uw auto terugvinden? Tik dan in Google Maps op de drie streepjes > Mijn plaatsen > Gelabeld. Tik op uw aangemaakte label en de plek wordt op de kaart getoond. Vergeet niet het label na afloop weer te verwijderen, anders loopt de kaart vol met parkeerplekken.

iPhone-bezitters kunnen vanaf iOS 10 gebruikmaken van een nieuwe service van Apple Maps, die de locatie van de auto registreert. U moet hiervoor wel in het bezit zijn van een moderne auto met ingebouwde bluetooth- of CarPlay-functie. Is uw auto niet zo modern, dan zijn er losse setjes te koop om in te bouwen in de auto. Het mooie aan deze functie is dat de parkeerlocatie wordt opgeslagen op het moment dat u de auto verlaat.

 • Koppel uw gekochte bluetooth-apparaat of CarPlay met behulp van de gebruiksaanwijzing aan de iPhone.
 • Zodra u de auto verlaat (behalve op uw thuisadres), krijgt u een melding dat de parkeerlocatie is opgeslagen in Apple Maps. Tik op de melding en er verschijnt gedetailleerde info over de parkeerlocatie. Hier kunt u tekst toevoegen, zoals de verdieping van een parkeergarage of een foto.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.