Menu Zoek

Waarom kan ik geen apps op mijn apparaat zetten?

waarom-downloaden-apps-niet-op-apparaat

Een nieuwe, handige app gevonden, maar lukt het niet om deze te downloaden op een apparaat? Lees hier hoe dit probleem is op te lossen.

Via de App Store (iOS) en Play Store (Android) zijn apps te downloaden en te installeren op smartphones en tablets. Hiervoor moet u met een Apple- of Google-account inloggen. In het geval van betaalde apps, moet er geld op het account staan. Daarna kunt u naar hartenlust apps op het apparaat zetten. Maar soms lukt het niet om een app te installeren. Hieronder leggen we mogelijke oorzaken uit.

Als het niet lukt om een app te downloaden, is het handig om eerst de basis dingen te controleren. Controleer of het apparaat verbinding heeft met internet. Voor het downloaden van apps is het handig om een wifi-verbinding te hebben. Maar u kunt ook mobiele data gebruiken. Hierbij kan het wel voorkomen dat de app te groot is. Zo staat bijvoorbeeld Apple alleen toe om apps tot maximaal 150 mb te downloaden via mobiele data.

Daarnaast moet er met een account zijn ingelogd bij de App Store of Play Store. Zoals we net al zeiden, moet er dus voor betaalde apps geld op het account staan. Het werkt ook om een creditcard aan het account te koppelen. Controleer voor betaalde apps of er voldoende geld op staat.

Het downloadprobleem kan ook een andere oorzaak hebben. Namelijk dat op het apparaat een verouderde versie van het besturingssysteem staat. Apple en Google brengen elk jaar een nieuwe versie uit van hun besturingssystemen iOS en Android. Gebruikers moeten er dan zelf voor zorgen dat ze deze nieuwe versie op hun apparaat zetten. Helaas nemen de bedrijven bij zo'n nieuwe versie regelmatig oudere modellen niet mee. Op het apparaat kan dan niet de nieuwste versie van het besturingssysteem gezet worden.

Dit betekent niet dat het apparaat meteen onbruikbaar is, maar het heeft wel (langzamerhand steeds meer) gevolgen. Ontwikkelaars van apps maken hun apps namelijk geschikt voor de nieuwste versies van besturingssystemen. In sommige gevallen werkt de app daardoor dan niet heel goed op oudere versies. Maar soms werkt de app helemaal niet of is deze niet te downloaden. Bij de beschrijving van de app in de Store staat voor welke besturingssysteemversies de app geschikt is.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.