SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Wat is een pushbericht?

pushbericht-op-smartphone Wilt u wel of geen pushbericht ontvangen? Voor het antwoord op die vraag leggen we graag uit wat een pushbericht is.

De term 'pushbericht' komt u vaak tegen op een smartphone. U krijgt bijvoorbeeld de vraag of een app u pushberichten mag sturen. Push is Engels voor duwen. Een pushbericht kunt u dus zien als een bericht dat naar u toe geduwd wordt. De telefoongebruiker hoeft een app dan niet te openen om te kijken of er nieuwe informatie is. Hij krijgt die informatie namelijk gepresenteerd op het toegangsscherm van de telefoon of via een melding. Een vriendelijker klinkende term die ook wel gebruikt wordt is 'notificatie'.

Denk aan een melding van een nieuw WhatsApp-bericht of nieuwe e-mail. Maar ook een app als die van de NS maakt gebruik van pushberichten om u op de hoogte te brengen van onverhoopte vertraging op uw geplande reis.

Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.