Menu Zoek

Wat is Snapchat?

snapchat-thumb(1) Van Facebook, Instagram en Pinterest hebt u misschien al wel gehoord. Maar weet u ook al wat Snapchat is? En wat u met dit sociale medium kunt?

Snapchat is een app voor Android en iOS. Het is een sociaal medium waarop gebruikers elkaar foto’s sturen die binnen een paar seconden weer verdwijnen. Het leuke daaraan is dat je elkaar ook gekke foto’s kunt sturen, ze zijn immers toch maar even in beeld. Daarnaast is het ook mogelijk om via de app te chatten.

Een aantal begrippen op Snapchat:

  • Een snap – (spreek uit als 'snep') is een berichtje op Snapchat.
  • Een snapstreak – (spreek uit als 'snep-striek') is een reeks met berichten die twee personen elkaar sturen. Iedere 24 uur moet een nieuwe snap gestuurd worden om de reeks gaande te houden.
  • Een story – een bericht op Snapchat dat voor alle contacten zichtbaar is.

Om het sturen van foto’s nog leuker te maken, zijn op Snapchat filters aanwezig. Wie een selfie van zichzelf wil maken, kan ervoor kiezen om een van de honderden beschikbare filters gebruiken. Deze filters zetten bijvoorbeeld hondenoren op iemands hoofd, zorgen voor een gekke achtergrond of maken iemands ogen heel groot. Sommige filters zijn grappig bedoeld, andere zijn weer om een foto mooier te maken.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.