Menu Zoek

Wat zien onbekenden op mijn Facebookpagina?

facebook-weergeven-als

Op sociale media zoals Facebook draait het om delen. Toch wilt u misschien niet dat iedereen alles ziet. Controleer welke informatie op uw profiel openbaar is.

Bij Facebook is het mogelijk om informatie af te schermen. Op deze manier zien bijvoorbeeld alleen facebookvrienden uw statusupdates en verder niemand. Benieuwd hoe uw Facebook-pagina eruit ziet voor onbekenden? Controleer het via de website of app van Facebook.

Controleer de weergave op een computer via de website van Facebook.

  • Ga naar facebook.com. Log indien nodig in.
  • Klik in het menu op uw naam. Klik eventueel eerst op het pijltje omlaag Facebook 'weergeven als'.
  • Klik onder de omslagfoto op het pictogram van een oog om in de 'Weergeven als'-weergave te komen.

    Openbare informatie Facebookprofiel

  • De profielpagina ziet er nu uit zoals niet-bevriende mensen het krijgen te zien.
  • Klik direct onder het menu op 'Weergeven als' afsluiten om deze weergave weer te sluiten.

Controleer de weergave op een Android-apparaat of iPad/iPhone via de app van Facebook als volgt:

  • Open de app Facebook.
  • Tik in het menu op de drie horizontale streepjes.
  • Tik op uw eigen naam.
  • Tik onder de profielfoto op het pictogram van de drie stippen Pictogram menu Facebook.
  • Tik op Weergeven als.
  • De profielpagina ziet er nu uit zoals niet-bevriende mensen het krijgen te zien.
  • Tik rechtsboven op het kruisje of op Weergave sluiten terug te gaan naar de normale paginaweergave.

Vindt u dat er te veel zichtbaar is? Wijzig dan de privacy-instellingen van Facebook met behulp van het artikel 'Facebook: privacy en veiligheid' en de tip 'Facebookberichten alleen voor vrienden'.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.