Menu Zoek

Webinar volgen via Teams

webinar-volgen-via-teams

Met het programma Teams worden veel webinars gegeven. Hoe volgt u een webinar via Teams en wat hebt u er allemaal voor nodig?

Teams is een dienst van Microsoft om mensen te helpen met online samenwerken. Via het programma kunnen gebruikers chatten, videobellen of bestanden delen. Maar met de dienst worden ook regelmatig webinars gegeven. Dat zijn online presentaties.

Webinars zijn steeds populairder. Deelnemers kunnen gewoon thuis vanachter hun scherm deelnemen aan zo’n bijeenkomst. Daarvoor is wel een link nodig naar de plek waar de online bijeenkomst plaatsvindt. Vaak krijg je deze link in de mail wanneer je vooraf aanmeldt. Deze link is op het moment van de webinar te gebruiken.

Mensen kunnen bij Teams een account aanmaken. Het is niet verplicht een account te hebben bij Microsoft Teams om mee te kunnen doen aan een webinar. U hoeft het programma niet eens te dowloaden. Het is mogelijk om het programma te gebruiken via de browser. Voor het volgen van een webinar is een uitnodigingslink voldoende. Wel zo handig!

Neem zo op de computer deel aan een webinar via Teams. Op mobiele apparaten werkt het op soortgelijke manier.

 • Open de e-mail met de uitnodiging.
 • Klik in de e-mail op de link Klik hier om deel te nemen aan de vergadering.
 • Klik op Doorgaan in deze browser.
 • Klik op Naam invoeren en typ uw naam.
 • Klik op de paarse knop Nu deelnemen.

U neemt nu deel aan de webinar.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.