Menu Zoek

Websites vertalen in Safari op iPhone of iPad

vertalen-op-iphone-ipad

Belandt u op de iPhone of iPad op een website in een andere taal? Geen probleem. De browser Safari kan de site vertalen.

Het internet geeft toegang tot informatie van over de hele wereld. De kans dan ook groot dat u soms op een website in een andere taal komt. Bijvoorbeeld de site van een camping in Frankrijk of een webpagina over de geschiedenis van Rome. Het is fijn om de website dan in het Nederlands te lezen. Dat kan! Sinds iOS 16 en iPadOS 16 vertaalt Safari websites naar het Nederlands. De browser laat de originele site zien met daarop Nederlandse tekst. Erg handig! De website ziet er gewoon hetzelfde uit. Maar soms moet u wel een beetje door de kromme zinnen heen lezen. Het programma doet zijn best, maar het is niet altijd een perfecte vertaling.

Vertaal zo een website:

 • Open de app Safari.
 • Surf naar de website die u wilt vertalen.
 • Tik in de adresbalk op het pictogram aA.
 • Tik op Vertaal website > Nederlands (iPhone) of Vertaal in het Nederlands (iPad).
  • Tik op Schakel vertaling in.
  • De website staat in het Nederlands. Weer terug naar de oorspronkelijke taal? Tik dan op het pictogram van twee tekstballonnetjes Knop om vertaling uit te zetten > Toon origineel.
  Delen via:
  Wat betekenen deze knoppen?
  Wat betekenen deze knoppen?
  Sluiten

  U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

  Hoe werkt het?
  Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

  De koppeling verbreken
  U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  Woordenboek

  Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
  Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

  De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.