Menu Zoek

Welke versie van macOS heb ik?

versiemac

Controleer welke versie van het besturingssysteem voor de Mac is geïnstalleerd op uw apparaat via het Apple-menu.

Wilt u de allernieuwste programma’s blijven gebruiken op uw Mac, dan is het van belang dat u het besturingssysteem bijwerkt naar de meest recente versie. Via een gratis macOS-update voert Apple nieuwe functies toe aan het apparaat, haalt foutjes eruit of zorgt voor een nieuwe frisse look. Zo zorgde macOS Big Sur voor zo’n tachtig verbeteringen ten opzichte van de voorloper Catalina. De nieuwste versie Monterey, die eind oktober 2021 verscheen, heeft maar liefst 153 nieuwe functies.

Wilt u weten of u de laatste versie van het macOS heeft of nog kunt upgraden, dan checkt u zo heel eenvoudig welke versie geïnstalleerd is op uw Mac:

  • Klik linksboven op het Apple-menu.
  • Klik op Over deze Mac.
  • In beeld verschijnt de naam van het huidige besturingssysteem.

Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.