Menu Zoek

Informatie op webpagina zoeken

zoekenweb_thumbnail(1)

Vind snel de juiste informatie op een webpagina. Dit kan gewoon met de zoekfunctie van de internetbrowser.

Informatie zoeken is via Google is snel en gemakkelijk. Met deze handige zoekmachine komt u op allerlei webpagina's terecht waar het antwoord van uw zoekopdracht moet staan. Maar wanneer zo'n pagina veel tekst bevat, is het soms een hele zoektocht om de juiste informatie te vinden. Hiervoor is een handig hulpmiddel: de functie om tekst te zoeken die op een webpagina staat. Zo ziet u in een oogopslag waar de in tekst allemaal een bepaalde zoekterm staat.

Zoek zo naar bepaalde informatie binnen een webpagina:

 • Open de internetbrowser. Het maakt niet uit welke.
 • Ga naar de webpagina waarop u de informatie zoekt.
 • Gebruik de toetscombinatie Ctrl+F (Windows) of Cmd+F (Mac).
 • Een kleine zoekbalk verschijnt. De plek van de zoekbalk verschilt per browser. Typ uw zoekterm in de zoekbalk.
 • Tijdens het typen wordt de webpagina doorzocht. Achter de zoekterm staat hoeveel overeenkomsten er zijn met uw zoekterm
  In Chrome een webpagina doorzoeken
 • De overeenkomstige woorden zijn gemarkeerd met een kleur. Spring met de pijlen achter de zoekterm naar het vorige of volgende woord.
 • Sluit de zoekbalk via het kruisje rechts naast de balk.
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.