Menu Zoek
 - AOW aanvragen: hoe doet u dat online?

AOW aanvragen: hoe doet u dat online?

Ongeveer vijf maanden voor uw AOW-leeftijd krijgt u een brief van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Vanaf dat moment is het mogelijk via de post of online AOW aan te vragen. Het voordeel van aanvragen via internet is dat direct op het scherm zichtbaar is welke gegevens al bij de SVB bekend zijn. De aanvrager hoeft alleen eventuele onjuiste gegevens te wijzigen.

U kunt ervoor kiezen berichten van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) te ontvangen in een persoonlijke omgeving op internet. De persoonlijke omgeving heet ‘MijnOverheid’ en onderdeel daarvan is de Berichtenbox. Hierin ontvangt u berichten van overheidsinstanties zoals de SVB.

Om toegang te krijgen tot MijnOverheid, en ook om een AOW-aanvraag via internet te doen, hebt u een DigiD nodig. DigiD staat voor Digitale Identiteit en bestaat uit een persoonlijke inlognaam en een wachtwoord.

Wat leert u in de Wegwijzer AOW aanvragen?

Wij leggen uit welke stappen nodig zijn om bij de digitale post van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) te komen en hoe u online de aanvraag voor uw AOW indient. In de tabbladen hierboven staan van links naar rechts de onderdelen die u hiervoor moet doorlopen.

De Wegwijzer in pdf

Wij hebben de informatie uit deze Wegwijzer ook in een pdf gezet. Zo kunt u de stappen uitprinten en op papier doornemen. Download de pdf hier: Wegwijzer AOW aanvragen

Volgende onderdeel

Ga verder naar uitleg over DigiD aanvragen.

Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.